Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карадайъ: Василев и Петков са проксита на Прокопиев, а премиерът в оставка е ползвал службите за лична употреба

Политика

Карадайъ: Василев и Петков са проксита на Прокопиев, а премиерът в оставка е ползвал службите за лична употреба

Карадайъ: Василев и Петков са проксита на Прокопиев, а премиерът в оставка е ползвал службите за лична употреба - Tribune.bg
Снимка:

„Има двама души, които се крият - Кирил Петков и Асен Василев. В петъчния ден имаше блицконтрол, на който бяха длъжни да присъстват“, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред Нова телевизия.

По думите му службите са казали мното тревожни неща по адрес на Кирил Петков. „Тази тема Кирил Петков я е употребил и службите за лична употреба. Никой не опроверга това мнение на председателския съвет“, заяви Карадайъ. 

Той допълни, че всеки дипломат, който работи против националните интереси, трябва да бъде изгонен от България независимо дали е от Русия. След като е извършен един акт, независимо кой е поставил ултиматум, не ги приемат. „Никой няма право. Другата страна на въпроса е кой и дали в рамките на закона е извървял този път и с каква цел“, каза още той.

Карадайъ подчерта, че има сигнали до прокуратурата за Кирил Петков по темата за златните паспорти.

Лидерът на ДПС е категоричен, че президентът трябва да свика КСНС, независимо че Кирил Петков е в оставка.  

„Ако вредят на националните интереси на България“, отговори Карадайъ на въпрос как ще реагира движението, ако изгонят 70 турски дипломати утре.

„Дали ще успее, ще видим, но явлението в последния месец е много интересно. Според тях е правилно да се купуват народни представители като на битпазар“, обясни председателят на ДПС по повод проектокабинета на Асен Василев.

Липсата на нормалност и диалог е големият проблем в нашата политика в последното правителство или последната една година. Като се изключи правителството на Пламен Орешарски в последните 12 години ДПС е било в опозиция.

„Кирил Петков и Асен Василев са проксита или аватари на Иво Прокопиев. Най-нормалното е в тази ситуацияда се отиде на избори, но всички да отидат с приоритети за бъдещето на страната, а не с противопоставяне и омраза“, , каза още Карадайъ.

На въпрос дали Делян Пеевски ще остане част от ДПС, Карадайъ заяви, че депутатът им е част от партията.  

По въпроса за премахването на обект до летните сараи в Росенец, Карадайъ заяви: „Фирмата, която е поставила преместваем обект на мястото на монолитна сграда, която е купила от „Лукойл“, го е премахнала. На мястото на тази монолитна сграда е поставена сглобяема къща. Тази тема ми заприличва на това преди 13 г. Моделът не е различен на „Промяната“ и на ГЕРБ. Тогава премахнаха едно барбекю, беше голяма сензация за цялата държава. Копи и пейст модел. Казваме за тези, които говорят, че са промяна, те са промяна в продължение на същия модел на ГЕРБ, но в по-лоша посока", каза още лидерът на ДПС. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати