Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карадайъ за твърденията на Радостин Василев: Ако той ви каже, че сте камила, ставате ли камила?

Политика

Карадайъ за твърденията на Радостин Василев: Ако той ви каже, че сте камила, ставате ли камила?

Карадайъ за твърденията на Радостин Василев: Ако той ви каже, че сте камила, ставате ли камила? - Tribune.bg
Снимка:

„Да, беше в нашата стая (бел.ред. Радостин Василев). Те дойдоха с Кирил Петков. Беше чудесен разговор и им казахме онова, което днес чухте от трибуната на Народното събрание“. Това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ в кулоарите на парламента, който потвърди думите на Радостин Василев, че е имало среща между ДПС и бившия спортен министър, но отрече неговите обвинения, че е имало натиск от страна на служебния кабинет и президентството във връзка с избора на председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта към парламента.

Припомняме, че в началото на пленарното заседание  днес именно спортна комисия се превърна в ябълка на раздора.

„Продължаваме промяната“ обвиниха ДПС, че са им „откраднали“ комисията. Тяхното желание бе тя да бъде оглавена от доскорошния спортен министър Радостин Василев, докато от движението настояха председател да стане Халил Летифов.

Темата започна Кирил Петков, когато зададе въпрос на ГЕРБ и ДПС: „Някой или кой снощи е звъннал на ГЕРБ и ДПС и са подправени протоколите какво се бяхме разбрали“. Тогава от ДПС в лицето на Хамид Хамид обявиха, че първата заявка от бившия председател на Народното събрание Никола Минчев е била „Продължаваме промяната“ да вземат председателски места в правната, енергийната, регионалната, социалната и антикорупционната комисия.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира от парламентарната трибуна, че ДПС е изчакала всички парламентарни групи да си заявят комисиите и са поискали такива, които не са били заявени от никого. Той изтъкна, че в началото комисията по младежта и спорта е била заявена само от ДПС.

По време на брифинг в парламента Василев обяви, че е имало обаждане от президентството и от служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева той да не е председател на спортната комисия.

Бившият спортен министър посочи още, че е бил помолен от виден представител на ДПС да се откаже от председателството на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, защото „не му трябва такава война“.

Радостин Василев отказа да назове с кого от ДПС е разговарял и от кого е обаждането от президентството.

Кирил Петков от своя страна коментира, че Карадайъ ясно е заявил, че е поел ангажимент за комисията.

На въпрос към лидера на ДПС имало ли е действително обаждане от президентството и Весела Лечева с нареждане какво трябва да се случи и поемали ли са от ДПС такъв ангажимент, той отговори така:

„Радостин Василев на Вас, ако Ви каже, че сте камила, Вие ставате ли камила. Извинявайте, дайте малко по-сериозно“.

„Сутринта чухте от трибуната на Народното събрание. Призовах колегите да вземат да прочетат Конституцията на Република България, да прочетат и Правилника за организацията на дейността на Народното събрание, ако е необходимо да проведем един обучителен курс какви компетенции имат различните органи и институции в държавата, включително Народното събрание, народните представители, комисиите към Народното събрание. Чак тогава можем да говорим. Малко по-сериозно“, отсече Карадайъ.  

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети