Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караджов: Нито мафията, нито ДПС, нито руският диктатор са виновни на ПП. Те не можеха да управляват

Политика

Караджов: Нито мафията, нито ДПС, нито руският диктатор са виновни на ПП. Те не можеха да управляват

Караджов: Нито мафията, нито ДПС, нито руският диктатор са виновни на ПП. Те не можеха да управляват - Tribune.bg
Снимка:

„Никой не им е виновен – нито мафията, нито ДПС, нито руският диктатор са им виновни на „Продължаваме промяната“. Не можеха да управляват и затова паднаха от власт“, това заяви пред БТВ  министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов.

По думите му вотът на недоверие е логичен край на една нелогична коалиция.

„Аз приемам този край с облекчение. Полезната работа не беше толкова много колкото би трябвало да бъде. По-скоро вече щяхме да навредим на България“, смята Караджов.

Той не коментира обвиненията, че „Има такъв народ“ хвърля държавата в безпътица.

„Силно съм скептичен, че ще седнем отново на масата за преговори. Особено при този начин на говорене с хвърляне на лъжи и обиди. Те не спират да сипят обиди. Или тяхното, или нищо. Така управляваха, така и паднаха от власт“, каза Караджов.

Според министъра в оставка той е бил нападнат два часа след изтеглянето на министрите на ИТН.

„Изведнъж станахме мафията, корумпираните и мутрите“, каза Караджов.

„Вчерашният ден за мен беше ден като всеки. Вършех си работата. Сложи се край на една много сложна коалиция. Пазачът на мира беше „Продължаваме промяната“. Всички смятаха, че подобна коалиция е много сложна и нелогична идеологически. Приемам случилото се с облекчение, защото вместо да се върши полезна работа, се рискуваше да се навреди на българските граждани“, заяви министърът в оставка.

„Няма как да обясняваме повече защо бензинът е 3,50 лв., след като взимаме по-евтин петрол. Защо цената е с 1,20 лв. отгоре? Във всички други държави монополите се регулират. Този проблем трябва да го решава следващото правителство. Много хора явно са изненадани, че не си замълчах, когато срещу мен започваха да се изсипват лъжи. Аз с доказателства и документи показах, че министър-председателят не казва истината. Много свикнахме, че да си мълчим е част от играта.“, подчерта още той.

„Още от март месец бяха влошени отношенията в коалицията. Нямаше диалог между ИТН и ПП и затова ни пращаха на коалиционни съвети със Станислав Балабанов като „по-търпими“, разкри Караджов.

„Аз не съм член на ИТН и не съм се явявал на избори, но напоследък бях нападнат два часа, след като си подадох оставката. Когато министрите на ИТН бяха изтеглени, изведнъж станахме мафия“, коментира още Караджов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети