Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караджов с нова рокада: Уволни повторно шефката на „Автомагистрали“

Политика

Караджов с нова рокада: Уволни повторно шефката на „Автомагистрали“

Караджов с нова рокада: Уволни повторно шефката на Автомагистрали - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов подписа днес заповед за освобождаване на изпълнителния директор на „Автомагистрали“ ЕАД Десислава Христова. Предстои вписване на промяната в Търговския регистър.

Със същата заповед се прави и изменение на устава на дружеството. Промяната предвижда то да се представлява от един изпълнителен директор вместо двама, както е било до момента.

Десислава Христова беше назначена по време на служебното правителство - първоначално като член на съвета на директорите. След това МРРБ обяви конкурс за тази позиция, тя го спечели и бе назначена за постоянно. Впоследствие бе направена и шеф на съвета на директорите, както и втори изпълнителен директор.

Христова е работила и преди това в ръководството на държавната компания, като тогава също беше уволнена, но не дисциплинарно като сега, а беше накарана да си подаде оставката, припомня „24 часа“. Тя беше член на борда когато в медиите изтече запис на неин телефонен разговор с шеф на дирекция в пътната агенция, в който тя настояваше „на Иван да се дават повече поръчки“. По онова време регионален министър беше Петя Аврамова, която накара Христова да напусне доброволно.

Според запознати зад сегашното уволнение стои проверка на ДАНС, но засега не е ясно какви са точно основанията за отстраняването й.

Заплатата на Десислава Христова беше вдигната почти тройно на 10 август м.г. Това стана ясно на 30 септември м.г. часове след като медиата пусна тогава въпрос по Закона за достъп до обществена информация до предприятието и до Министерството на регионалното развитие и благоустройството дали е вярно това и на какво основание е направено.

Същият ден предишната информация за възнагражденията на борда със старите заплати, която бе публична в сайта, изчезна, а по обед се появи новата. Според нея Десислава Христова вече има 11 700 лв. брутно месечно възнаграждение, или 10 157 лв. нетно. Предишното й беше 3660 лв. Тя беше председател на Съвета на директорите на дружеството и го представляваше съвместно с изпълнителния директор Иван Станчев. Станчев е със същото брутно месечно възнаграждение, но при него то не се различава много от предишното, което също беше над 10 хиляди лв. Тогава беше осъвременена и информацията за заплатата на третия член на борда – Валентин Вълков. От същата дата – 10 август, тя бе вече 3900 лв. бруто и 3137 лв. нето. При Вълков обаче промяната е съвсем минимална, тъй като предишната му заплата беше 3660 лв.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети