Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караджов уверява: Половината от дължимите суми на пътностроителните фирми са платени

Политика

Караджов уверява: Половината от дължимите суми на пътностроителните фирми са платени

Караджов уверява: Половината от дължимите суми на пътностроителните фирми са платени - Tribune.bg
Снимка:

„Държавата изцяло е изплатила на пътностроителните фирми половината от дължимите им суми за текущ ремонт и поддръжка на пътищата, които са в размер на над 650 млн. лева.“ Това каза вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов по време на блиц контрола в ресорната парламентарна комисия.

„Платено е сто процента, въпросът е кога ще бъдат завършени започнатите и недовършените пътни обекти, като всеки ще бъде завършен в различен период“, каза министърът.

Той изтъкна, че някои от тях ще бъдат завършени през юли, защото те са били на 70 - 80% готови. Други, които са били готови на 10%, ще бъдат завършени до 30 септември, каквото е решението на НС, а за трети има съмнение дали ще завършат до този период.

Министърът уточни, че общата дължина на пътищата, по които са започнали ремонти, е около 1200 километра, а обектите общо са 278. „Би трябвало голямата част от тях да са започнати и вече да се работи по тях, а където има области с повече обекти – например Бургас, ремонтите (основни или текущи), ще се правят тази и следваща година“, каза министърът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети