Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Чакаме Симеонов да посочи вицепремиер

Политика

Каракачанов: Чакаме Симеонов да посочи вицепремиер

Каракачанов: Чакаме Симеонов да посочи вицепремиер - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на НФСБ се връща в парламента

Валери Симеонов ще посочи кой да заема поста му на вицепремиер, като темата ще бъде обсъдена в „малката коалиция“. Това посочи лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред Нова ТВ. "Най-вероятно ще предложим нов вицепремиер, но кой ще бъде той е въпрос на обсъждане. Това не е пост, който трябва да определя аз или ВМРО. Ще чакаме Валери Симеонов да предложи нещо или да бъде обсъдено в коалицията", заяви той.

Най-вероятно темата ще бъде обсъдена още следващата седмица.

По думите на министъра на отбраната и вицепремиер по закон Валери Симеонов се връща в парламента. Така двама лидери от двете партии в коалицията на „Обединените патриоти“ ще са в Народното събрание. Каракачанов очаква това да доведе до засилване и стабилизиране на работата на парламентарната им група.

Каракачанов беше категоричен и че решението на Симеонов е било в лично качество и не застрашава коалицията с ГЕРБ. Освен това той подчерта, че не е имало натиск върху Симеонов да подаде оставка.

“Не е имало настояване от страна на премиера Бойко Борисов за оставката на Валери Симеонов. Той ми се обади вчера около 14 часа, за да ме информира какво е решил. След това двамата отидохме при премиера и го информирахме за това негово решение”, заяви той.

Каракачанов изрази и очакване, че след оставката напрежението, което се създало около Симеонов и майките на деца с увреждания, ще бъде туширано.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети