Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: На протестите са футболните агитки, опозицията раздава листовки от багажник

Политика

Каракачанов: На протестите са футболните агитки, опозицията раздава листовки от багажник

Снимка:

Нашата организация е правила революции, но не се е крила по мандрите, обърна се вицепремиерът към БСП

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов представи структурните промени в правителството пред народните представители. Непосредствено преди гласуването на Марияна Николова като нов вицепремиер на мястото на Валери Симеонов, лидерът на ВМРО коментира, че опозицията прави неверни изказвания колко точно са протестиращите в страната, в името на които се прави ремонт на кабинета.

„Говорите за улицата, дали протестиращите са 2 или 5 хиляди. Знам, че там са хора от агитките, а вие от багажник раздавахте листовките на протестите в Стара Загора“, заяви силовият вицепремиер.

Той припомни на БСП и „Виденовата зима“.

„Ако съм на ваше място, щеше да ме е срам да говоря за протести. По времето на Жан Виденов отвън нямаше само 300 човека, а вие в кафето на парламента пеехте партизански песни. Кога във вашата история вие сте били национално отговорни?“, попита риторично лидерът на ВМРО.

Красимир Каракачанов остро се противопостави на нападките в зала от лидерката на лявата опозиция Корнелия Нинова, че страната ни е допуснала най-големия пробив в сигурността на ЕС с продажбата на документи за българско гражданство, което като ресор е поето от ВМРО.

„Нашата организация е правила революции, но не се е крила по мандрите. Ако Нинова ми беше споменала тук името, че продавам българско гражданство, щях да я съдя! Къде започна проблема – при вашето управление. Божидар Димитров беше направил процедурата за етническите българи 1 година, за тези които вие от 1946 г. ги биехте и ги карахте да се пишат македонци. Една жена наряза и загуби документите на 14 000 етнически българи, а вие я защитавате. Тогава 14 000 етнически турци получиха документи“, защити се вицепремиерът.

Той помоли депутатите да бъдат честни през избирателите, защото „не може да искаш германски заплати у нас, а да работиш като в Анадола през миналия век“. Лидерът на ВМРО констатира, че в страната има глад за работна ръка и няма безработица, а това е бил ресорът на вицепремиера Валери Симеонов.

„Симеонов сам си подаде оставката и никой не го е заключвал в кабинет и не го е принуждавал. Опитвате се да клатите държавата, за да решавате вътрешно партийните си проблеми“, обобщи ситуацията в страната Красимир Каракачанов. По думите му вчера на срещата на „малката коалиция“ партньорите му от НФСБ и атака не са искали оставката му нито творчески, нито на шега.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още