Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Нашият премиер е лека кавалерия, кой да го приеме – Байдън ли?

Политика

Каракачанов: Нашият премиер е лека кавалерия, кой да го приеме – Байдън ли?

Каракачанов: Нашият премиер е лека кавалерия, кой да го приеме – Байдън ли? - Tribune.bg
Снимка:

„Каквото нивото на премиера, на такова ниво го посрещат. Американците си имат собствена политика, понякога тя не ни харесва като в случая с опитите да ни притискат за Република Северна Македония. Но те си правят много добър анализ кого канят и за какво го канят. Едва ли е публична тайна, че нашият премиер е лека кавалерия, кой очаквате да го приеме – президентът ли? Естествено, че ще го приеме някой служител на ниско ниво“.

Това заявява в интервю за „Епицентър“ бившият вицепремиер Красимир Каракачанов.

Българският министър-председател, подобно на много други български политици през последните 30 години, се държи като слуга, а не като държавник от суверенна държава, смята политикът от ВМРО.

„Американците – когато с тях се държиш като равностоен, а не се хилиш с наведен гръбнак, те те уважават. Когато можеш да им кажеш „Не, тук нашият интерес е различен“, те те уважават. Когато видят, че си сервилен, се държат с теб както се държат тираджиите с магистралките на промоция“, заяви той.

Кирил Петков може би ще остане в историята като най-неуспешния и най-смешния премиер на България през последните 30 години, но пък най-добре възползващия се от конюнктурата, товарейки българския народ с допълнителни тегоби, най-вероятно, за да реализира лични интереси“, прогнозира Красимир Каракачанов.

„Тези хора нямат никакво намерение нито да управляват четири години, нито да се борят на избори за доверието на гражданите. Те са временно попаднали в политиката“, категоричен е той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети