Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов не се тревожи от проверки, в министерството цепел стотинката на две

Политика

Каракачанов не се тревожи от проверки, в министерството цепел стотинката на две

Каракачанов не се тревожи от проверки, в министерството цепел стотинката на две - Tribune.bg
Снимка:

Всичко, което може да предизвика съмнение, е било проверявано

„В тези четири години всяко нещо в Министерството на отбраната, което може да предизвика обществен интерес или да събуди обществено съмнение е проверявано”. Това заяви Красимир Каракачанов в студиото на „Събуди се”.

„Това е така както по отношение на модернизацията на армията, така и на инфраструктурните проекти, на дрехите на армията, обувките – за всяко нещо, от което в годините преди мен е имало съмнения, че нещо се е случвало”, посочи още той.

И допълни: „Както се казва стотинката е била цепена на две, за да могат средствата, които към Министерството на отбраната все още са ограничени, да стигнат за максимум неща. Не се притеснявам и имам доверие в професионализма на хората, с които четири години съм работил”.

По думите му самият той не знае какво точно притеснява служебния министър.

„Той казва, че няма пазарно проучване. Има вътрешни правила, които не съм създал аз. Убеден съм, че колегите ги съблюдават стриктно. В тях е записано как може да бъде проведена тази процедура. Едно от нещата като препоръка е, че може да се направи пазарно проучване, но не е задължително”, коментира Каракачанов.

„Преди две години, тогавашният директор на дирекцията подаде оставка. Преди година аз съм разпореди да се направи одитна проверка на работа на дирекцията. По мое време аз съм този, който я е назначил. Тъй като в резултатите имаше възражения от страна на дирекцията, тук министърът има 2 алтернативи – или чете одитния доклад и казва – всичко е наред и го прибира, или когато има възражения го дава на инстанциите в държавата за проверка. Аз съм направил точно това. След като този доклад се появи към края на февруари, моята резолюция е от 5 май. Тепърва институциите ще се произнасят”, посочи още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати