Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Политиката на България трябва да се решава в София – не в Москва, Брюксел и Вашингтон

Политика

Каракачанов: Политиката на България трябва да се решава в София – не в Москва, Брюксел и Вашингтон

Каракачанов: Политиката на България трябва да се решава в София – не в Москва, Брюксел и Вашингтон - Tribune.bg
Снимка:

„Политиката на България трябва да се решава в София. А не в Москва, нито в Пекин, нито в Брюксел, нито във Вашингтон. Тук, в София“, категоричен е лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов в интервю за телевизия „България 24“.

Лидерът на ВМРО изтъкна, че партията му няма да влезе в коалиция с никоя формация, която е готова да отстъпи от позицията ни за Македония. Просто и ясно – политиката на България се решава тук и от нас.

„Това, че в българската политика винаги са се намирали майкопродавци, които са готови за едно потупване по рамото или една похвала от някой чужденец, да продадат българските интереси, е факт. Имало ги е и ще ги има. Въпросът е масата от хората, които считат себе си за някакъв политически елит. Казвам някакъв, защото според мен няма такъв. Да бъдат на ясната позиция, че България не се продава и нейните интереси са дълготрайни“, каза Каракачанов. „Тези интереси не са конюнктурни – според това дали Германия или САЩ, или Русия искат нещо, или не искат нищо. Майсторлъкът е в тази ситуация е как да отстоиш своя интерес“, добави вицепремиерът.

„Дали ще остана сам на фона на другите политици – това въобще не ме притеснява, честно казано. От времето, откакто се занимавам с политика, не съм се съобразявал с това. По-страшното е, когато един политик остане сам без народа си. Ако тези хора са готови да останат без народа си, нека си бъдат заедно. Те не ме интересуват“, категоричен е лидерът на ВМРО по темата за компромис спрямо Македония на фона на антибългарската политика, която води.

Според министъра на отбраната властите в Скопие продължават да се надяват отвън да ни натиснат.

„Мен не ме блазни мисълта, че някой ще ме потупа по рамото и ще ми каже – браво, Вие сте модерен български политик. Това нито ще напълни хладилника на българина, нито ще му вдигне самочувствието“, категоричен е Красимир Каракачанов.

„Добре ли е за България да пусне Северна Македония с тази антибългарска идеология и с претенциите за македонско малцинство в България, с претенциите за кражба на българската история?“, попита той.

Каракачанов припомни, че през последните 20 г. Скопие не открива секции за желаещите да гласуват в български избори, въпреки че са подали заявление, а допуска урни само в консулството ни в Битоля и в посолството ни в Скопие.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати