Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Президентското вето за F-16 беше излишно

Политика

Каракачанов: Президентското вето за F-16 беше излишно

Каракачанов: Президентското вето за F-16 беше излишно - Tribune.bg
Снимка:

Ако няма вето върху актуализацията на бюджета, следва превеждане на парите за новите самолети до 31 юли и договорът влиза в сила

 „Налагането на вето върху сделката за купуването на новите самолети F-16 беше излишно“. Това заяви пред журналисти във Велико Търново министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Според него самото вето не е имало никакви аргументи и това личало ясно при днешните обсъждания.

„Никакви нови аргументи – нито от страна на опозицията, която е опозиция и трябва да е против, нито от страна на управляващите, които вече казаха каквото имаха. Но както и да е, това е конституционно право на президента и аз го уважавам“, коментира още министърът.

Ако няма вето върху актуализацията на бюджета, следва превеждане на парите за новите самолети до 31 юли и договорът влиза в сила.

„Аз не съм русофил или американофил, мен ме интересува българската армия да е добре въоръжена и то с ново и модерно оръжие. Като страна членка на ЕС, при съществуващите санкции, да кажеш на хората, че ще купиш руски самолети, означава да ги лъжеш, че някога изобщо ще купиш самолети”, заяви още Каракачанов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети