Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Промяна в позицията за РСМ и бюджета за 2023г. могат да доведат до предсрочни избори

Политика

Каракачанов: Промяна в позицията за РСМ и бюджета за 2023г. могат да доведат до предсрочни избори

Каракачанов: Промяна в позицията за РСМ и бюджета за 2023г. могат да доведат до предсрочни избори - Tribune.bg
Снимка:

Два може да са поводите, които биха довели до предсрочни избори – промяна в позицията на правителството до края на юни по темата за Северна Македония и приемането на бюджета за 2023 г.

Това коментира днес на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен д-р Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО. Той прогнозира, че ако министър-председателят промени българската позиция за Северна Македония, то две от партиите в коалицията ще я напуснат – БСП и „Има такъв народ“.

Според него военните действия в Украйна могат да приключат до месец – два, но по-важният проблем е какво ще стане след това. Новата Студена война е по-големият проблем, както и какво се случва с европейската икономика, какви ще бъдат отраженията върху България, защото нашата икономика в немалка степен е зависима от европейската, обясни бившият вицепремиер и министър на отбраната. Според него държавата трябва да помисли за изхранването на населението и за здравеопазването и да предприеме бързи мерки.

Санкциите са нож с две остриета – те вредят на Русия, но и на европейската икономика, посочи той.

По думите на Каракачанов в България трябва да се въведе мораториум върху цените на тока, природния газ и най-вече на петрола. Според него при петрола освен световните процеси, които влияят върху цените, има много ясен картел по отношение на горивата. Като пример той посочи сравнението между цените на горивата в големите, международни вериги и тези, на които продават малките, частни бензиностанции. Разликите са с около 25 до 40 стотинки на литър. Какво излиза, че един малък собственик може да си позволи да продава по-евтин дизел и бензин, а по-големите продават по-скъпо. Картелът е ясен, държавата трябва да се намеси, категоричен е Каракачанов. Като добър пример в това отношение той посочи Унгария, която е член на Европейския съюз и на НАТО, и там цената на литър бензин е 2,50 лв.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети