Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов внася три нови мерки в подкрепа на българския аграрен сектор

Политика

Каракачанов внася три нови мерки в подкрепа на българския аграрен сектор

Снимка:

30 млн. лв. за обновяване на Държавния резерв с български стоки, иска вицепремиерът

Вицепремиерът Красимир Каракачанов внася на заседанието на кабинета три нови мерки в подкрепа на българския аграрен сектор, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Първата е обновяване на държавния резерв и военновременните запаси с консервирани храни и млечни продукти с произход България, като за целта на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ следва да бъдат отпуснати 30 милиона лева. Това пряко ще подпомогне българските земеделие, животновъдство и хранително-вкусова промишленост в една трудна година като настоящата, смята силовият министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Второто му предложение е за предоставяне на допълнителна субсидия от Държавен фонд „Земеделие“ за производството на всички видове зеленчуци за 2020 г. в размер на 150 милиона лева. Според вицепремиера по този начин ще бъде гарантирано производството на български зеленчуци за 2020 г., както и увеличаването на площите, заети от тях през тази и следващата година.

Третата мярка е свързана с осигуряване на земеделските производители с необходимите консумативи - фуражи и добавки към тях, семена, разсад, торове, препарати за растителна защита, резервни части за селскостопанската техника, системи за капково напояване и др. необходими за производството на плодове и зеленчуци. За целта следва да се предостави безлихвена целева кредитна линия, както на земеделските производители за закупуване, така и на вносителите на консумативи – за тяхното осигуряване на пазара. По този начин ще бъдат преодолени рисковете от провал на реколта 2020 и изпадане в продоволствена криза.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още