Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Военните проекти са гласувани от НС, кабинетът не може да ги замрази

Политика

Каракачанов: Военните проекти са гласувани от НС, кабинетът не може да ги замрази

Снимка:

„Подскачам като чувам неверни твърдения. Няма милиард и половина за бронирани машини. Сумата е милиард и 200 милиона. Проектите за корабите и бронираните машини са гласувани в Народно събрание, няма как да се замразят от кабинета. Проектите не се плащат еднократно, а разсрочено. Корабите ще се изплащат 6 години, а машините 9 години“. Това заяви пред БТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на призивите на лидера на БСП Корнелия Нинова за замразяване на военните проекти и пренасочване на средствата към мерки в подкрепа на хората, засегнати от ограниченията заради коронавируса.

„След големите кризи идват напрежение и конфликти, и милионите нелегални мигранти. Сега тя иска да вземем от полицията и армията, които защитават българите”, коментира още Каракачанов.

Той обясни и предложението за ограничаване на вноса на плодове и зеленчуци до изчерпването на българската продукция. Той е категоричен, че предложението не е в нарушение на принципите за конкуренция. „Всички европейски държави въведоха някаква форма на протекционизъм“, уточни вицепремиерът.

Вицепремиерът коментира снимката, на която се вижда, че стои в Градската градина в София на пейка и разговаря със своя пиар Александър Урумов.

Каракачанов обясни, че  пейката е извън границите на градината и е точно срещу сградата на Министерството на отбраната. Не смята, че е нарушил правилата.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още