Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каримански: Нулева ставка на ДДС за хляба

Политика

Каримански: Нулева ставка на ДДС за хляба

Каримански: Нулева ставка на ДДС за хляба - Tribune.bg
Снимка:

Нулева ще е ставката за хляба, съобщи Любомир Каримански от „Има такъв народ“. Подробности за постигнатите съгласия между коалиционните партньори след снощната лидерска среща по антиинфлационните мерки, ще бъдат обявени в 10.00 часа днес.

„Мерките ще бъдат обявени официално в 10 часа. Ще има съвместен брифинг на коалиционните партньори, които ще съобщят отделните мерки. Едно от нещата, които ще обявим е нулева ставка на ДДС за хляба”. Това заяви пред Нова тв председателят на Комисията по бюджет и финанси.

„Ако бъде приложено като схема, така че да се гарантира солидарен принцип на разпределение между минималната, средната и максималната пенсия – мисля, че няма да има разочаровани. Зависи как ще бъде приложено като схема”, коментира той актуализацията на пенсиите.

Каримански обясни и мерките, които ще се приложат във връзка с горивата.

„Отстъпките при горивата, ще бъдат на зареждане. На всяко зареждане. Вероятно ще има някакви съвсем технически изменения, от гледна точка на удостоверяването, за да се знае, че се зарежда личен автомобил, а не служебен“, обясни той.

 

 

 


Топ новини

виж още
Актуална тема