Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН преди коалиционната среща: Важно е да говорят експертите, а не Бориславова

Политика

ИТН преди коалиционната среща: Важно е да говорят експертите, а не Бориславова

ИТН преди коалиционната среща: Важно е да говорят експертите, а не Бориславова - Tribune.bg
Снимка:

Минчев излъга безцеремонно, че не присъстваме на срещите, обяви Балабанов

„Ние от вас разбрахме за предложенията на „Продължаваме промяната". Нито са ги обсъждали с нас, нито са ни уведомявали. Не беше редно и не е морално. Няма лошо всеки да има предложения и те трябва да се обсъждат. Да имаме качествено предложение без да имаме необходимите анализи. За нас е важно да говорят експертите, а не Лена Бориславова", каза пред журналисти Станислав Балабанова от ИТН на влизане в МС.  

Любомир Каримански обяви 11 мерки от името на ИТН, сред които са 5% ДДС за газ от вода и парно за най-уязвимите групи и необлагаем минимум от 1 юли 2022 г.

Балабанов призна, че не знае кой е подписал договора от името на „Булгаргаз“ за американския газ. Той обвини коалиционните си партньори от ПП в координирани лъжи. „Минчев безцеремонно излъга, че ИТН не присъства на коалиционните срещи. Ние сме част от инициаторите на повечето такива. Истината боли особено когато се изрича свободно. Ако четете между редовете, може да потърсите и фактите, които излага г-н Трифонов“, допълни Балабанов. 

Той заяви, че всичко което е извън коалиционното споразумение може да се казва пред обществото, а от ИТН имат проблем това, че се продава националната идентичност на страната ни, визирайки позицията на Кирил Петков за РС Македония.

Ние ще останем истински до край, последователни и всеки трябва да се поучава от грешките си. „Много се надявам по отношение на РС Македония да се ревизират позициите, защото това ще взриви обществото“, допълни депутатът от ИТН.

Владислав Панев от ДБ обяви, че за тях е важно да се насочат мерките правилно, както и да се запази финансовата стабилност. На въпрос дали разговорите в коалицията не са закъснели при положение, че обещания от страна на премиера вече са дадени, Панев заяви, че никога не е късно.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети