Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каримански писа слаб 2 на Настимир Ананиев по финанси

Политика

Каримански писа слаб 2 на Настимир Ананиев по финанси

Снимка:

Депутатът от ИТН Любомир Каримански написа слаб 2 на колегата си от ПП Настимир Ананиев. Това стана по време на дебатите за заплатите на народните представители в частта, как да бъдат получавани. От „Продължаваме промяната“ заявиха, че искат в правилника на Народното събрание да залегне изричен текст, който да гласи, че месечните възнаграждения да се изплащат само и единствено по банка.

Това породи вълна от реакции в пленарна зала. В защита на своето искане Ананиев заяви, че имало някакви средства, които депутатите получавали на ръка, така се нарушавал закона за публичните средства и опита да внуши, че се укриват доходи.

„Много сериозно сте объркан в представите си за правилника. По отношение на финансовите правила, винаги средствата се получават по банков път. На всичко отгоре те се декларират на страницата на КПКОНПИ в нашите декларации, там са всички наши доходи. Какви торби, какви чували, какви глупости говорите“, заяви от трибуната Десислава Атанасова от ГЕРБ. Тя определи като абсурден опита на Настимир Ананиев да ползва Закона срещу изпиране на пари в този случай. Атанасова ясно разясни на депутата от ПП, че парите, които постъпват към парламентарните групи, са по банка и няма никакъв начин да бъдат скрити каквито и да било доходи. Освен това Атанасова заяви, че народните представители винаги са получавали парите си по банка.

В своя защита Ананиев обяви, че в 45-то Народно събрание парите се получавали в брой.  

Любомир Каримански от ИТН не спести критики към коалиционния си партньор от ПП и дори му писа двойка по публични финанси.

„Лично аз и нашата парламентарна група винаги сме заставали зад това парите да се плащат по банков път. За да бъдем коректни, не знам дали г-н Ананиев има представа от публични финанси, но аз като преподавател в УНСС бих му писал слаб 2. Ние се бюджетна организация и не знам за какви сиви пари говорите. Правите внушения или гол популизъм просто, защото сте на трибуната“, заяви депутатът от ИТН. 

След това изказване Настимир Ананиев реши да не повдига повече темата. След гласуване предложението на ПП бе отхвърлено.    


Топ новини

виж още

Актуална тема