Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Като Радев: Първото интервю на Кирил Петков в „Панорама“ ще е на запис

Политика

Като Радев: Първото интервю на Кирил Петков в „Панорама“ ще е на запис

Като Радев: Първото интервю на Кирил Петков в Панорама ще е на запис - Tribune.bg
Снимка:

По утъпканата пътека на медийно спокойствие на Румен Радев изглежда е поел Кирил Петков. Тази вечер след 21 часа той трябва да даде първото си голямо премиерско интервю в „Панорама“. Самото интервю пред Бойко Василев реално вече е дадено – и то още вчера.

Записът на разговора е направен в четвъртък в Министерски съвет, за да може Кирил Петков днес да е в Брюксел. Той отлетя натам непланирано, въпреки че беше заявил категорично, че тази седмица няма да направи европейския си дебют. Дори и промяната в плановете обаче не може да обясни защо не е избран формат видео връзка на живо. По този начин новият ни премиер щеше да има възможност да разкаже за днешните си важни срещи с Йенс Столтенберг и Урсула фон дер Лайен.

Първото интервю на Петков след встъпването му в длъжност също бе по националната телевизия. То беше прекратено набързо от министър-председателя, който заяви на журналистката Надя Обретенова, че трябва да тръгва, защото има важни неща, които да си предаде със Стефан Янев, от когото наследи поста.

Предпочитането на комфорта на записа и предварителните въпроси досега беше запазена марка на президента Румен Радев. Неговите изяви на живо за целия му първи мандат могат да се преброят на пръстите на едната ръка.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети