Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Като Радев: Първото интервю на Кирил Петков в „Панорама“ ще е на запис

Политика

Като Радев: Първото интервю на Кирил Петков в „Панорама“ ще е на запис

Снимка:

По утъпканата пътека на медийно спокойствие на Румен Радев изглежда е поел Кирил Петков. Тази вечер след 21 часа той трябва да даде първото си голямо премиерско интервю в „Панорама“. Самото интервю пред Бойко Василев реално вече е дадено – и то още вчера.

Записът на разговора е направен в четвъртък в Министерски съвет, за да може Кирил Петков днес да е в Брюксел. Той отлетя натам непланирано, въпреки че беше заявил категорично, че тази седмица няма да направи европейския си дебют. Дори и промяната в плановете обаче не може да обясни защо не е избран формат видео връзка на живо. По този начин новият ни премиер щеше да има възможност да разкаже за днешните си важни срещи с Йенс Столтенберг и Урсула фон дер Лайен.

Първото интервю на Петков след встъпването му в длъжност също бе по националната телевизия. То беше прекратено набързо от министър-председателя, който заяви на журналистката Надя Обретенова, че трябва да тръгва, защото има важни неща, които да си предаде със Стефан Янев, от когото наследи поста.

Предпочитането на комфорта на записа и предварителните въпроси досега беше запазена марка на президента Румен Радев. Неговите изяви на живо за целия му първи мандат могат да се преброят на пръстите на едната ръка.  


Топ новини

виж още

Актуална тема