Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кацаров не знае какви мерки ще се вземат, очаква решението на експертите

Политика

Кацаров не знае какви мерки ще се вземат, очаква решението на експертите

Кацаров не знае какви мерки ще се вземат, очаква решението на експертите - Tribune.bg

В деня, в който 28-годишна родилка почина от коронавирус, служебният здравен министър демонстрира чудесно настроение. Той бе изловен от медиите пред здравното министерство и обяви, че не той, а заместникът му провежда срещите с РЗИ и експерти за това какви мерки да бъдат взети. Припомняме, че Кацаров анонсира взимането на мерки за днес, което обаче се отлага за неопроделено време. 

„Не трябва да се спират плановите операции“, обяви Стойчо Кацаров като се позовава на думите на директорите на болниците, които уверили, че има капацитет в лечебните заведения и нямало проблем с капацитета.

На въпрос за зелени сертификати за работещите в болници, Кацаров получил уверение от всички асоциации, че са „за“ подобна мярка. Служебният здравен министър допълни, че няма никакви различия между него и образователния му колега Денков. Кацаров е напуснал срещата, за да може експертите да вземат решение без натиск за това какви да бъдат мерките.

Според Кацаров, обикалянето на линейки в столичните болници не е недостиг на легла, а лоша координация. По думите му от справките ставало ясно, че има свободни места.

На въпрос, че плана който самият той предложи да действа при висок ръст на заболеваемост, Кацаров обяви, че няма представа какво са решили експертите, тъй като той не е присъствал на срещата. С усмивка на лице Кацаров обяви, че предложения от неговото министерство план е препоръчителен, но не е нормативен акт и очаква решението на експертите.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети