Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Добрев към Нинова: „Държавникът“ Нинова нарушава закона и отказва да изпълни съдебно решение

Политика

Кирил Добрев към Нинова: „Държавникът“ Нинова нарушава закона и отказва да изпълни съдебно решение

Кирил Добрев към Нинова: Държавникът Нинова нарушава закона и отказва да изпълни съдебно решение - Tribune.bg
Снимка:

„За да няма пак изненадани от кръга около Нинова: след последното заседание на НС на БСП, сезирах компетентните органи за поредните нарушения на законите в страната и Устава на БСП“, написа във Фейсбук Кирил Добрев.

Той припомня, че решението на ВКС е ясно – изключването му и наказанието на Калоян Паргов са в „противоречие с Устава на БСП и със самия правилник за работа на Националния съвет“. Социалистът подчертава, че решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

„Въпреки това, „държавникът“ Нинова нарушава закона и отказва да изпълни съдебно решение. За да прехвърли отговорността, „юристът“ Нинова пише искане за разяснение до Общопартийната контролна комисия“, пише още Добрев.

Той допълва, че съдебните решения се изпълняват, а тълкувания дава само съда, а не партийната комисия, освен ако желанията на Нинова и решенията на партийните органи не са започнали да важат с по-голяма сила, отколкото Конституцията и законите на страната.

„Казусът не е интересен заради Кирил Добрев, с или без „документ“ аз съм си социалист. Има една единствена причина, която заслужава внимание и тя е дали, когато имаш претенции да си държавник, имаш качествата да спазваш българските закони в моментите, в които не те кефят“, допълва още Добрев. 

В същото време стана ясно, че Корнелия Нинова, Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Великова не се явиха на разпит при прокурор Георги Иванов по жалбата на Кирил Добрев в Софийската районна прокуратура.

Нинова иска тълкуване на решение на съдебно решение Нинова иска тълкуване на решение на съдебно решение

Нинова иска тълкуване на решение на ВКСНинова иска тълкуване на решение на ВКС


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети