Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Скандал в БСП: Пет души не са допуснати да гласуват на пленума

Политика

Скандал в БСП: Пет души не са допуснати да гласуват на пленума

Скандал в БСП: Пет души не са допуснати да гласуват на пленума - Tribune.bg
Снимка:

Минути след започването на Националния съвет на БСП Калоян Паргов и Кирил Добрев излязоха пред централата на левицата и съобщи пред журналистите, че не ги допускат до гласуване, както и още трима души.

По време на регистрацията в списъка е посочено, че Паргов е с отнети права до 18 февруари, но присъства в Националния съвет. Той е категоричен, че иска членството в НС на БСП.

„В тази страна има закони и решенията на върховните съдилища са задължителни и не подлежат на обжалване, обсъждане, тълкуване, или БСП да е над закона, както казва една другарка“, подчерта Паргов. Той заяви, че животът на една партия започва и приключва с решение на съда.

Той изрази притеснение, че БСП започва да се превръща в сектантска организация, в която единствено важно нещо е какво ще каже главният шаман и няма никакво значение, че партията все още се води част от европейското политическо семейство и че е в държава, която е член на ЕС в XXI век.

Петимата души, недопуснати да гласуват на НС на левицата, само ще могат да присъстват. „Този път имам запис на шефа на деловодството, тъй като хората търсят доказателства за цялата тази история“, заяви Кирил Добрев и допълни, че изведнъж са се сетили, че има наказание за част от групата от Пловдив, които до преди това са гласували без никакъв проблем.

По думите му днес не може да участва в гласуването и кметът на Перник, защото е изявил намерение, че няма място в този орган. "От изявяването на намерение до реалното напускане на органа, има други действия, които човекът не е свършил", обясни Добрев.

Според него най-важното нещо, което днес трябва да се случи е насрочване на конгрес и Корнелия Нинова да бъде премахната от лидерското място.

„Начинът, по който започваме днешното заседание е повече от скандален”, заяви Костадин Паскалев. Той попита с какво актуално състояние е регистрирана партията за последните избори и присъстват ли в него отхвършените от днешното заседание лица.

Целият скандал заплашва да постави под въпрос легитимността на предизборните листи на БСП, както и избраните депутати. „Давате ли си сметка, че днес започвате с абсурд и скандал, който е недопустим на фона на тежките проблеми, които трябва да решаваме. Предлагам ви да се смирим и да погледнем позорните резултати и внимателно, посипвайки си главата с пепел, да се опитаме да намерим правилните решения“, каза още Паскалев.

За първи път в историята на Българската социалистическа партия членовете на НС на БСП са посрещани още на входа на зала Александър Лилов от фейсконтрол и маси за регистрация. За организацията на този безпрецедентен пропусквателен режим отговарят депутатът Деян Дечев и бившата секретарка на Калоян Методиев Ирена Борисова, която е назначена на работа на Позитано 20, допълват от „Червен ефир“. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети