Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Добрев към Нинова: Не ни избраха, защото в нас виждат едно по-лошо копие на управляващите

Политика

Кирил Добрев към Нинова: Не ни избраха, защото в нас виждат едно по-лошо копие на управляващите

Кирил Добрев към Нинова: Не ни избраха, защото в нас виждат едно по-лошо копие на управляващите - Tribune.bg
Снимка:

Опонентът на соцлидерката изнесе данни за огромни дългове на БСП

Не ни избраха, защото в нас виждат едно по-лошо копие на управляващите, отговори на Корнелия Нинова във Фейсбук социалистът Кирил Добрев. Той обвини председателя на БСП в поредната лъжа по повод коментара й пред БНТ, че той и други опоненти на соцлидерката не са казали и дума срещу нея на провелия се в събота пленум, както и че пред медиите са искали оставката й, но в залата – не.

„Не съм публикувал досега изказванията си от вътрешнопартийни заседания, но явно се налага. По темата за конгрес и оставката на председателя се изказаха други колеги. Всичко това може да бъде проверено в записите от заседанието“, изтъква Кирил Добрев. Той публикува и пълното си изказване по време на пленума, в което изнесе данни за огромни дългове на БСП:

„Уважаеми другарки и другари,

Както виждате аз не се изказах по кампанията, защото имаше много изказвания и то съдържателни, а на другаря Свиленски лично ще му кажа според мен къде се сбърка.

Моето изказване ще бъде по бюджета, който ни е представен. Бюджетът на Позитано и изпълнението му е буквална снимка на бюджета на държавата.

Ние от сутрин до вечер правилно критикуваме Борисов за начина, по който харчи парите на държавата. Ако погледнете бюджета на НС, обаче, ще видите, че ние го харчим по абсолютно същия начин, без абсолютно никаква санкция. Ще дам само два примера.

Бюджетът на телевизията от 500 хиляди лева, става 1 милион лева. Фондация „Дума" от 2 хиляди лева - на 20 хиляди. Сигурно има и други неща. Хубаво е членовете на НС да знаят следното: задълженията на БСП към банкови институции са 1 772 млн. лева. Други задължения, в които влизат и осигуровки - 519 хиляди лева. Задължения към доставчици - 200 412 лв. На прага сме на спряна субсидия. Добре е да го знаем и това. Няма да коментирам задълженията на БСТВ, защото те минават през фондацията и там са на друг „касов апарат". 


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети