Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Добрев: Победата на ГЕРБ е оценка за ПП, ДБ и БСП

Политика

Кирил Добрев: Победата на ГЕРБ е оценка за ПП, ДБ и БСП

Кирил Добрев: Победата на ГЕРБ е оценка за ПП, ДБ и БСП - Tribune.bg
Снимка:

"При ниската избирателна активност вчера видяхме битка на твърдия електорат". Това каза пред БНР Кирил Добрев, член на БСП. И допълни:

"ГЕРБ успя да си върне първото място. А това означава пълен провал на трите партии, които управляваха. ПП беше онзи романтичен вот на надеждата за промяна, но това си отиде. В политиката трябва да имаш опит. Тези хора се опияниха от властта. ДПС бяха интересен играч, не правеха нищо, успяха да избегнат да бъдат общото зло. В такова се превърна "Възраждане". Най-интелигентни бяха ДБ, те не гонеха масовост, а идентичност. Хората повече очакваха от Стефан Янев. Първите му телевизионни участия след изборите показват балансирано и национално отговорно поведение".

По думите му при БСП има устойчива негативна тенденция:

"Ние изгубихме твърдото ядро на предните избори. На тези изгубихме най-ценното – пенсионерите. Има централна грешка. Избирателите в България не припознават БСП като своя социален фактор. Трябва да се търси промяна в политиката, в програмите, в лицата... Опитът да бъде приспана БСП е факт".

В предаването "12+3" Добрев допълни, че на изборите е спечелила проевропейската нагласа:

"Най-логичната коалиция, опирайки се на идеология, е ГЕРБ, ПП и ДБ. Възможно е и ГЕРБ, ДПС, Янев, включително и включването на БСП в подобна коалиция. За да запази властта си в партията, Корнелия Нинова е склонна да влезе във всякакви възможни коалиции. Въпросът е кой плаща цената от такива коалиции".

Според него трябва да бъде свикан Конгресът на БСП.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети