Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Добрев: Победата на ГЕРБ е оценка за ПП, ДБ и БСП

Политика

Кирил Добрев: Победата на ГЕРБ е оценка за ПП, ДБ и БСП

Кирил Добрев: Победата на ГЕРБ е оценка за ПП, ДБ и БСП - Tribune.bg
Снимка:

"При ниската избирателна активност вчера видяхме битка на твърдия електорат". Това каза пред БНР Кирил Добрев, член на БСП. И допълни:

"ГЕРБ успя да си върне първото място. А това означава пълен провал на трите партии, които управляваха. ПП беше онзи романтичен вот на надеждата за промяна, но това си отиде. В политиката трябва да имаш опит. Тези хора се опияниха от властта. ДПС бяха интересен играч, не правеха нищо, успяха да избегнат да бъдат общото зло. В такова се превърна "Възраждане". Най-интелигентни бяха ДБ, те не гонеха масовост, а идентичност. Хората повече очакваха от Стефан Янев. Първите му телевизионни участия след изборите показват балансирано и национално отговорно поведение".

По думите му при БСП има устойчива негативна тенденция:

"Ние изгубихме твърдото ядро на предните избори. На тези изгубихме най-ценното – пенсионерите. Има централна грешка. Избирателите в България не припознават БСП като своя социален фактор. Трябва да се търси промяна в политиката, в програмите, в лицата... Опитът да бъде приспана БСП е факт".

В предаването "12+3" Добрев допълни, че на изборите е спечелила проевропейската нагласа:

"Най-логичната коалиция, опирайки се на идеология, е ГЕРБ, ПП и ДБ. Възможно е и ГЕРБ, ДПС, Янев, включително и включването на БСП в подобна коалиция. За да запази властта си в партията, Корнелия Нинова е склонна да влезе във всякакви възможни коалиции. Въпросът е кой плаща цената от такива коалиции".

Според него трябва да бъде свикан Конгресът на БСП.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати