Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Посрещнаха Петков на Шипка с викове - „Оставка, предатели“, целиха го със снежни топки (СНИМКИ)

Политика

Посрещнаха Петков на Шипка с викове - „Оставка, предатели“, целиха го със снежни топки (СНИМКИ)

Премиерът Кирил Петков бе посрещнат на тържественото честване на връх Шипка по случай националния ни празник - Трети март с викове : „Оставка“ и бе освиркван.

На честването присъстват и привърженици на партия „Възраждане“, които скандират „НАТО вън“. Имаше и опит от страна на присъстващите да замерят официалните лица с топки сняг.

Припомняме, че  Кирил Петков и председателят на НС  Никола Минчев избраха да се качат на паметника на връх Шипка по случай националния празник на страната 3 март и 144 години от Освобождението на България, а президентът Радев и вицепрезидентът  Йотова останаха в столицата и ще се включат в честванията пред Паметника на Незнайния войн.

Само при споменаване на имената на Петков и Минчев тълпата избухна в скандирания „Оставка, предатели“.

По време на речта си Никола Минчев няколко пъти беше спасен от летящите снежни топки, които протестиращите изпращаха към него и Кирил Петков. Охранителите бяха видимо притеснени от недоволството на тълпата.

„На няколко стотин метра от България се води война, предизвикателствата пред нас са много, но ние трябва да ги преодоляваме, като оставаме верни на ценностите на днешния свят. Защото мирът и демокрацията трябва да се защитават непреклонно“, заяви Минчев.

Премиерът направи опит да изчете речта си под канонада от снежни обстрели, но бързо се отказа и завърши за минута. Веднага след това беше изнесен от НСО.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Кирил Петков
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати