Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков допуска общи кандидати за кметове с "Демократична България"

Политика

Кирил Петков допуска общи кандидати за кметове с "Демократична България"

Кирил Петков допуска общи кандидати за кметове с Демократична България - Tribune.bg
Снимка:

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков допусна, че е възможно да имат общи кандидати за кметове с "Демократична България" на местните избори догодина.

"Това, което разискваме, е, че е много важно демократичната общност като цяло да е концентрирана и фокусирана, така че да имаме където е възможно заедно един кандидат."

Петков уточни, че водят разговори, включително за правителство с втория мандат, но на този етап приоритет е темата за бюджета за следващата година:

"Ние продължаваме да казваме, че докато мандатите вървят един след друг, ние сме задължени да се погрижим за българските граждани през внасяне, изискване бюджетът да бъде внесен, за да можем да покрием основни неща, като минималната работна заплата, като пенсиите, като данъчните облекчения."

Кирил Петков се обърна и към ГЕРБ-СДС, като посочи, че намаляването на въглеродните емисии с 40 процента е започнато от тях с подписването на Целите на ЕС за намаляване на въглеродните емисии.

Той посочи, че според представителя на ЕК – Селин Гауер, 40 процентното намаляване на въглеродните емисии е възможно, без да е нужно да се затварят централите – чрез сезонно балансиране.

Кирил Петков обясни, че това означава лятото, когато има повече слънце, възобновяемите мощности да работят на пълни обороти, а централите – на по-ниски, а зимата, есента и пролетта, когато имаме нужда най-много от енергия, всички централи да работят на пълни обороти, разясни той. 

Тази „опорка“ и „политическа дъвка“ на ГЕРБ-СДС и „Възраждане“ беше разбита, коментира съпредседателят на ПП. 

„България не е поемала ангажимент за затваряне на въглищните централи. Това е разписано в ПВУ и не се очаква от нас да затваряме въглищните централи”, допълни колегата му Радослав Рибарски.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети