Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карадайъ: Радев явно е кардиохирург - не гледа конституцията, но вижда в сърцето на Кирил Петков

Политика

Карадайъ: Радев явно е кардиохирург - не гледа конституцията, но вижда в сърцето на Кирил Петков

Карадайъ: Радев явно е кардиохирург - не гледа конституцията, но вижда в сърцето на Кирил Петков - Tribune.bg
Снимка:

„Радев явно е кардиохирург не ни каза какво има в конституцията, но каза какво имало в сърцето на Кирил Петков. Радев каза, че е знаел за двойното му гражданство, т.е умишлено е пренебрегнал конституцията.“ Това заяви в предаването „Панорама“ председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

По думите му държавният главна многократно е нарушавал конституцията по време на управлението си на „Дондуков“ 2.

По темата с полицейските репресии на последните избори през юли, за които движението сигнализира и Брюксел, Карадайъ показа папка с документи от различни места в страната със сигнали за конкретни действия за полицейщина по време на предизборната кампания. Въпросът според него е доколко има чуваемост, когато се нарушават законите и Конституцията на страната.

„Зад благовидното противодействие срещу купения вот цели партийни структури и цял партиен апарат беше подложен на следене, на унижение, на обиски на домовете, колите, включително на улиците.“, разказа Карадайъ.

Председателят на ДПС обясни, че в 46-ото Народно събрание от партията чрез механизма на парламентарния контрол са имали питане към Бойко Рашков да им предостави документи за всеки конкретен случай, но отговор и към днешна дата не са получили.

„Той ни написа едно писмо, че такива случаи са били 10 200, а напротив, правилникът на НС и Конституцията задължава изпълнителната власт, министрите, Министерския съвет и цялата власт да предоставят всички документи в Народното събрание, когато ги иска народен представител, дори да са държавна или служебна тайна. Той не отговори, той изпрати писмо, не предостави документи“, каза Мустафа Карадайъ.

На въпроса ще подкрепи ли ДПС кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент той обясни, че след 5 октомври партията ще е готова с решения за вота.

„Централният ни съвет прие критерии и процедури за номинации. Тези срокове текат в момента. До 3 октомври трябва да приключат разширените заседания на областни съвети. На 4 октомври очакваме да получим документите и след 5 октомври ще вземем нашите решения“, обясни председателят на ДПС.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети