Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков: ГЕРБ и ДПС са като ПП и ДБ

Политика

Кирил Петков: ГЕРБ и ДПС са като ПП и ДБ

Кирил Петков: ГЕРБ и ДПС са като ПП и ДБ - Tribune.bg
Снимка:

„Днес от МС изслушахме всички служби и представителя ни от „Лукойл“, и казаа че за първи път ще опитаме да свалим руския петрол на 0%. Тази рафинерия никога не е работила на 0% неруски петрол, винаги са работили със смесица“. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков пред БТВ.

Той каза, че ако преди 1 март падне дерогацията не се знае дали тези инсталации ще работят правилно.

Според Кирил Петков не може за три дни да се купи петрол и рафинерията може да спре, като определи искането за сваляне на дерогация за „политически игрички“.

Те видяха един политически капан, който искаха да заложат на правителството.

Връзката между дерогацията и данъците. Според Асен Василев Лукойл най-накрая си плащат 100 милиона на месец и до края на годината очаква приходи от рафинерията. За да имаш по-голяма печалба и да плащаш данъци, купувайки по-евтино гориво могат да плащат данъците си. Ако няма печалба те няма как да си плащат данъците. Това са по две болници на месец, обяви Кирил Петков.

„Истинския политически проблем е, че загубиха София и Варна и се чудят откъде да ни правят капани“, заключи Петков.

„Обратния знак е повярвайте ни ПП-ДБ няма да вкара държавата в енергиен риск нито да се качи цената на бензина и дизела, ако това е цената ние сме готови да я платим и няма да се съобразяваме с тях“, обяви Петков по повод думите на ДПС и Делян Пеевски, че днес е вечерта на знаците.

По думите му, ако „Лукойл“ прави „шашми“ с петрола и го изнася, то се прави проверка от Агенция Митници, които проверяват дали е отивал петрол към Украйна.

„ДПС и ГЕРБ работят като една партия. Както ние сме ДБ и ПП. Разделянето на ДПС и ГЕРБ е просто въпрос на различни места, както и при нас ген. Атанасов излезе и каза, че няма да се съгласи с премахването на дерогацията“, обяви още Кирил Петков и заяви, че това е нормално.

„За мен е въпрос на коректност да не цитирам какво сме си говорили с Борисов. Аз не уважам, когато политиците си разказват какво си говорят“, заяви Петков по повод думите на Бойко Борисов, че Петков му е звънял, за да търси подкрепа за Васил Терзиев, като съпредседателят на ПП е заложил на карта правителството.

„Аз му казах, че е опасно да имаме Ваня Григорова за кмет на София“, каза още Петков.

Според него в България няма по-добър икономист от Асен Василев в България и всеки път е успявал да държи бюджета на 3% дефицит, като в същото време трябва да се повишават социалните плащания. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети