Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков: Хората с милионите търсят пролуки през партиите, явно са намерили през ИТН

Политика

Кирил Петков: Хората с милионите търсят пролуки през партиите, явно са намерили през ИТН

„Явно тези хора, на които спряхме милионите, използват всяка пролука през партиите. Явно през ИТН са намерили пролука, за да не позволят по-дълго спиране на тези средства“, заяви  служебният икономически министър Кирил Петков пред БТВ във връзка с атаките срещу него.

„Изненада ме атаката от ИТН, които уж бяха хора на промяната, хора на протеста, въпреки че по улиците не съм срещал ИТН да протестират. Явно има опити да не се позволи по никакъв начин хора като нас да останат по-дългосрочно", добави той.  

Според Петков хората със спрените пари са се успокоили, че след 2 месеца пак ще се върнат към бизнесите си. „Казали са си, че след 2 месеца няма да ни има. Те използват пролука през партиите и са намерили за съжаление през ИТН“, добави Петков.

„Първите две атаки ги очаквах, ГЕРБ и ДПС, защото ние спряхме много средства на много хора“, каза още служебният министър на икономиката.   

Петков заяви и че се гордее с това, което е свършил, защото служебното правителство е показало какво да очакват хората от политиците. Той обобщи и че където и да е погледнал, е видял проблем за месеците, в които е бил министър.

"За да съм сигурен, че събиралите милиони през обществени поръчки, няма да намерят път. Обещавам, че сега сигурно няма да сме в правителството до седмица, но ще следим тези средства. Тайната за една корупционна сделка ще се случва по-трудно", закани се Петков и допусна, че ще има правителство.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още