Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков иска за премиер европейски академик, а не Борисов и Пеевски, но е готов да говори с ГЕРБ

Политика

Кирил Петков иска за премиер европейски академик, а не Борисов и Пеевски, но е готов да говори с ГЕРБ

Кирил Петков иска за премиер европейски академик, а не Борисов и Пеевски, но е готов да говори с ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

„Готови сме да седнем с вас, да преговаряме, да обсъждаме, но не и с цената на нашите принципи. Моля ви, колеги от другите партии, ако трети път ви кажем: „Няма да си предадем принципите", повярвайте ни, повярвайте в това. Ако пак не ни повярвате, пак ще отидем на избори“. Това каза Кирил Петков по време на Отчетно-изборното събрание на партията. Посланието на Петков бе отправено към ГЕРБ-СДС. 

„На следващите избори трябва да се избере дали искате премиер, който изглежда европейски академик със знания, некорумпиран, или искате тях двамата“, попита Петков, сочейки снимките на Бойко Борисов и Делян Пеевски.  

Той отправи призив към тях: „Не се срамувайте хора, кажете си го, няма проблем: „Решаваме всичко заедно, ние сме едно“. Ще бъде по-лесно и честно“, добави Петков.

„Докато вие си мислехте, че ни надигравате тактически, една голяма промяна стана стратегически и тази промяна не може да се върне. Българите си промениха очакванията и мисленето. Само преди две години и половина България беше малка и бедна страна. Сега се разбра, че не е бедна страна, тя просто беше много крадена страна. Това се промени в съзнанието на хората, заяви той и отбеляза още една промяна - че България може да бъде една нормална европейска държава, а не зависима от Русия периферия”, заяви още Петков.

„Ако искате България да стане латиноамериканска държава, гласувайте за ГЕРБ“, заяви от своя страна другият съпредседател на „Продължаваме промяната – Демократична България" и министър на финансите в оставка Асен Василев на второ партийното събрание на ПП.

Василев посочи и „колко добри са добрите времена на ГЕРБ", посочвайки Брутния вътрешен продукт (БВП) на глава на населението през 2009 и 2020 г., средната работна заплата, коефициентът на неравенство, пенсиите и др., като по думите му за 3 години ПП са наваксали толкова, колкото за предишните 12 години.

„Моделът на България е всички да могат да участват и да берат плодовете на своя труд, а не парите да отиват при малко на брой назначени предприемачи. Ако искате България да стане латиноамериканска държава, гласувайте за ГЕРБ. Ако искате модела на постната пица, позволете на ГЕРБ пак да спечелят", каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети