Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков крие за среща с посланика на Канада

Политика

Кирил Петков крие за среща с посланика на Канада

Кирил Петков крие за среща с посланика на Канада - Tribune.bg
Снимка:

Служебният министър на икономиката Кирил Петков е провел среща с Н. Пр. посланика на Канада за Румъния, България и Молдова г-жа Анник Гуле. Оказва се обаче, че събеседването не е отчетено от Петков и в сайта на повереното му от Румен Радев министерство тази новина отсъства и прессъобщение не е публикувано.

Разговорът между двамата е проведен на 30 юни, видно от официалния профил на Н.Пр. посланика на Канада в туитър. Анник Гуле определя срещата си с Кирил Петков като "отлична дискусия" за съвместни икономически и търговски отношения" между България и Канада. Н.Пр. Гуле специално акцентира и на момент от по-важните теми от срещата - споразумението за свободна търговия между Канада и Европейския съюз – СЕТА, съобщава „Труд“.

Припомняме, че споразумението СЕТА бе обект на много критики в ЕС, а многократно през годините точно социалистите са имали най-горещи аргументи срещу акта. От БСП винаги са заявявали, че "подкрепилите това ощетяващо България споразумение са скъпо платени лобисти на огромните корпорации, които са натиснали ЕП в тази посока".

Не е ясно дали точно заради предстоящите президентски избори и левият електорат, на който президентът Румен Радев разчита, Кирил Петков е премълчал за визитата на Н.Пр. посланик Гуле.

Още по-странна е тази тишина за срещата, на фона на документи, които Кирил Петков трябва да получи от посолството на Канада в Букурещ, за което самият той съобщи. Само преди дни служебният икономически министър се похвали, че е получил в съседната ни държава необходимите документи удостоверяващи, че вече не е канадски гражданин, но от друга страна не ги показа. В същото време стана ясно, че Петков е подал заявлението си за отказ от гражданство едва на 19 август тази година, като в сайта пише, че до два месеца ще има отговор.  

Единствено от профила на г-жа Анник Гуле в Туитър става ясно, че е имала среща с Кирил ПетковЕдинствено от профила на г-жа Анник Гуле в Туитър става ясно, че е имала среща с Кирил Петков


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати