Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пресцентърът на Ковачевски пред Tribune: Петков ни се извини за Блинкен

Политика

Пресцентърът на Ковачевски пред Tribune: Петков ни се извини за Блинкен

Пресцентърът на Ковачевски пред Tribune: Петков ни се извини за Блинкен - Tribune.bg

Премиерът на България Кирил Петков се е извинил на македонския си колега Димитър Ковачевски, че го е премахнал от снимката с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън.

Медията ни потърси първоизточника на въпросния фотос, след като от пресцентъра на Петков обявиха, че така им бил изпратен от евроинституциите. Тъй като срещата се проведе в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността, а и че беше публикувана в социалната мрежа на Ковачевски, породи съмнение за това кой всъщност е премахнал македонският премиер.

Tribune.bg потърси информация от пресцентъра на Ковачевски. От там отговориха изключително дипломатично предвид създалата се ситуация.

Ето какво написаха те:

Уважаеми,

Във връзка с вашия въпрос, в продължение ви изпращаме днешното изявление на премиера Ковачевски:

„Вчера имаше изявление на пресслужбата на правителството на Република България, че това е неволен пропуск, аз, премиерът Петков и нашите делегации имахме наистина страхотна комуникация в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността и искам да вярвам, че отговорът даден от пресслужбата на Правителството на Република България е този, който е правилният и че ще продължим с успешната комуникация и занапред."

С уважение,

Во однос на Вашето прашање, во продолжение Ви ја испраќаме денешната изјавата на премиерот Ковачевски:

„Веќе имаше вчера изјава од страна на прес службата на Владата на Република Бугарија дека се работи за ненамерен пропуст, јас, премиерот Петков и нашите делегации имавме навистина одлична комуникација во рамки Минхенската безбедносна конференција и сакам да верувам дека одговорот кој е даден од прес службата на Владата на Република Бугарија е тој којшто е вистинскиот и дека ќе продолжиме со успешната комуникација и во иднина.“

Со почит, 


Топ новини

виж още
Актуална тема