Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков се похвали с дипломата си от Харвард

Политика

Кирил Петков се похвали с дипломата си от Харвард

Кирил Петков се похвали с дипломата си от Харвард - Tribune.bg
Снимка:

По време на брифинг в министерството на икономиката, служебният министър Кирил Петков показа дипломата си от Харвард. Той уточни, че е учил две години и има магистърска степен, като уточни, че от 900 души той е в топ 90.

„Без да си правя реклама, но съм бил отличен, като един от най-добрите“, допълни още Петков.

Припомняме, че около дипломата и образованието на Петков се захвирхри истински скандал, като се твърдеше, че той е взел самоличността на друг българин, който е със същото име и е преподавател.

В министерството той се похвали, че има 602 реални писма за инвестиции в България, като голяма част от тях са сериозни и тепърва ще се работи за привличането им. Това се е случило след състезание на търговските аташета, което се е провело последните 5 седмици, като тепърва предстои да се оценят писмата и да се стигне до реални сделки. Повечето от тях, които имат реален шанс да се случат е автомобилостроенето, иновациите и дори компании, които се заниват с космотавтика.

„България не трябва да е дестинация само за големите компании, но и за малкия и средния бизнес. Има една германска компания, която е с оборот под 10 милиона за уникално медицинско изделие. Обмислят да инвестират в Плевен, защото там има шивачески компании, дори са си намерили място“, допълни още Петков. От министерството заявиха, че в голяма помощ са индустриалните зони до градовете, които имат готови условия за инвеститорите.

По повод повишената цена на тока, Петков заяви, че трябва да се намери начин да се преструктурира страната, запазвайки работните места, но и да се намалят вредните емисии. Според него има загубени 10 години, без да има базови мощности, което всъщност е проблема. Той допълни, че има компании, които ползват големи количества ток започват да се страхуват и трябва да се обърне внимание. На въпрос дали би останал като министър и в редовното правителство, когато то бъде съставено, Петков заяви, че не го интересува на този етап, а го радвали писмата за инвестиции.

 

Кирил ПетковКирил Петков


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати