Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков се притесни, че бандата на Оушън ще краде изборите в България (ВИДЕО)

Политика

Кирил Петков се притесни, че бандата на Оушън ще краде изборите в България (ВИДЕО)

Кирил Петков се притесни, че бандата на Оушън ще краде изборите в България (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ПП Кирил Петков се притесни, че бандата на Оушън ще краде изборите в България. От трибуната на Народното събрание той изрази мнението, че като се въведе видеонаблюдение ще бъдат изключени камерите при броенето на бюлетините и попълването на протоколите и точно като във филма ще бъдат откраднати гласовете на гражданите. Петков стигна дори по-далеч, като обяви, че няма да се крадат само гласовете, но дори и данъците на хората.

Според Петков не само трябва да има видеонаблюдение, но и запазване на записите. В предходно изказване депутатът и председател на правна комисия Радомир Чолаков обяви, че преди да се говори за записване, то трябва да се провери дали има подобен капацитет в държавата, за което той има съмнение.  

Петков обаче направи сравнение с видеонаблюдението в хипермаркертите, където се правело записи на видеонаблюдението, без да уточнява за разликата в мащабите.  

Председателстващия Росен Желязков също не остана безразличен към холивудския сценарии на Петков и заяви, че ако има възможност би дал реплика на Джордж Клуни на това изказване, но актьорът не е в зала.

Вместо Клуни обаче отношение взе Десислава Атанасова от ГЕРБ, която обяви, че ако се говори за филми, то тогава ПП трябва да гледат един съветски „Ходене по мъките“.

„Ако смятате, че въвеждането на видеонаблюдени не е гаранция, че процеса става по-прозрачен и публичен, въвеждането на параваните направено от БСП не прави процеса по-прозрачен, както и  видеозаснемането при броенето на бюлетините и протокола, смятам че това отрича цялото ви изказване как вие разчитате на флашката за сметка на три други гаранции“, заяви Атанасова.

Тя припомни на Петков, че по настоящите правила, с тези машини, флашки и вътрешни министри ГЕРБ е първа политическа сила, но най-важното е доверието на гражданите. 

„Да не си служим с примери за едни други записи с едни камери от апартаменти под наем“, заяви още Атанасова по повод това кой какво иска да записва и да краде.  Тя допълни, че ГЕРБ ще подкрепят не само да има видеонаблюдение, но и записване. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети