Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков се скри зад Лена Бориславова след срещата с евродепутатите, тя потвърди изтеклите му показания

Политика

Кирил Петков се скри зад Лена Бориславова след срещата с евродепутатите, тя потвърди изтеклите му показания

Кирил Петков се скри зад Лена Бориславова след срещата с евродепутатите, тя потвърди изтеклите му показания - Tribune.bg

Премиерът Кирил Петков не се появи пред журналисти, за да разкаже как е минала срещата му с евродепутати от ЕНП. Лично Манфред Вебер даде задача на Моника Холмайер от Германия и Йероен Ленерс от Нидерландия да проведат срещи със замесените страни по повод ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, неговата пиарка Севделина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов.

Евродепутатите ще разговарят с вътрешния министър Бойко Рашков, както и с главния прокурор Иван Гешев.

Медиите бяха поканени от пресслужбата на Петков, за да отразят съвместните изказвания на премиера и евродепутатите, но вместо това се появи Лена Бориславова. Тя заяви, че Петков е запознал представителите на ЕНП с разкритията му докато е бил служебен министър на икономиката, както и с доклада на финансовото министерство на Асен Василев за разходването на евросредствата. Припомняме, че именно заради въпросният доклад и искането на Васил Божков-Черепа, Петков е поискал да стане свидетел пред МВР на Рашков, а след това се случиха и арестите на Борисов, Арнаудова и Горанов.

Запитана защо Бориславова слиза пред медиите, а не Петков и евродепутатите, тя заяви, че „колегите от Европа са тук на неутрална мисия и не искат да правят изявления без да проверят всички факти и обстоятелства“. Съвместното изказване за което са били поканени журналистите всъщност е трябвало да бъде на Рашков и Петков, но премиера още разговарял с евродепутатите.

На въпрос дали може да потвърди истинността на изтеклите по-рано в медиите документи, за които се твърди, че са показанията на Петков, Бориславова заяви: „Всичко в държавата тече, прокуратурата е единствената, която разполага с преписката, не мисля, че идва от МВР“. Все пак тя побърза да уточни, че не ги е виждала. Все пак помолена да коментира дали е възможно Кирил Петков да направи връзката между доклада на МФ и медийните изяви на Васил Божков-Черепа, шефката на кабинета на Петков заяви: „Нямам съмнение в способността на премиера да даде тази информация“.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети