Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков се видя като първа политическа сила и нареди бъдещите министри

Политика

Кирил Петков се видя като първа политическа сила и нареди бъдещите министри

Кирил Петков се видя като първа политическа сила и нареди бъдещите министри - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Петков се похвали, че е приключил обиколката си в страната, като останал с впечатление, че имало страх в хората. По думите му хора от, които са гласували за ГЕРБ и ДПС го викали настрани и споделяли, че сега щели да дадат гласа си за него, но ги било страх да кажат и затова при посещенията в градовете му площадите били празни. Именно по тази причина Петков се видя като първа политическа сила на предстоящия вот, въпреки всички социологически проучвания, които ги поставят на второ или трето място.

Петков не само, че се похвали с „кражба“ на електорат, но и стигна по-далеч в интервюто си по Нова телевизия. В един момент човек можеше да се обърка, че в студиото седи депутат от ГЕРБ, като обещава да завърши Околовръстното на Пловдив, болницаа в Ямбол, пътят около Шипка, тунелът край Петрохан и още инхраструктурни проекти и матистрали, които обаче Петков пропусна да спомене, че бяха финансирани и се строяха, но бяха спрени именно от служебното правителство от което самият той излезе като политик.  

Петков до такава степен се почувства в управлението на държавата, че вече започна не само да реди коалицията, но и да назовава министерски постове. Така например според него разговори можело да се водят единствено с ИТН, БСП и формацията на Мая Манолова, като последната дори е на ръба за влизане в Народното събрание. Петков сподели, че имали много общи виждания за бъдещето с партията на Слави Трифонов, като една от тях е в България въобще да няма главен прокурор.

За финансов министър Петков посочи своя близък приятел Асен Василев, Николай Денков пък можел да си продължи работата в МОН, имал име и за здравен министър.

ГЕРБ пък не влизали в сметката за разговори за съставяне на кабинет, защото по думите на Петков те били феодали и трябвало да стоят далеч от управлението, за да се „изчистят“.  

По отношение на откритите близо 400 машини за гласуване, които се оказа фантоми, за нарушението на Конституцията, за здравната, енергийната и ценовата криза, Петков не коментира, защото не беше попитан. Не му беше зададен въпрос и за нарушаването на Конституцията, което извърши, като служебен министър.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Кирил Петков
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети