Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков: Ще поискаме оставката на Стефан Янев

Политика

Кирил Петков: Ще поискаме оставката на Стефан Янев

Кирил Петков: Ще поискаме оставката на Стефан Янев - Tribune.bg
Снимка:

Аз работих успешно с министър Янев, когато той беше премиер и подкрепям политиката за инвестиции в българската армия“, заяви премиерът Кирил Петков.

Той допълни, че днес ще поиска оставката на Стефан Янев, защото никой министър в това правителство няма право на собствена външна политика, особено във Фейсбук.

 „Мой военен министър не може да използва думичката операция вместо думичката война“, заяви Кирил Петков. Той допълни, е „операция“ не може да се нарича, когато хиляди войници от двете страни вече са убити, когато и тази нощ българи в Киев се крият по мазетата.

Той уточни, че днес ще поиска оставката да бъде дадена от Янев, като утре на извънредно заседание на Народното събрание ще бъде гласувана. Името на новия военен министър пък ще бъде обявено днес по-късно. Петков допълни, че оставката на Янев е решена и на коалиционно ниво.

„Дори и в петък следобяд когато чух, че министър Янев заяви, че неговото оставане в правителството е залог за самото правителство, смятам че никой министър не може да си позволи подобно мнение“, заяви Петков в отговор, че едва в петък самият той обяви, че оставката на Янев не е на дневен ред.

Освен оставката на Стефан Янев, правителството ще обсъди днес на извънредното си заседание и ядрената заплаха, която Путин отправи вчера. Първа точка в дневния ред ще бъде извеждането на 140 българи от Киев.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати