Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков стартира кампанията, нямал време от работа да си вземе документите за канадското гражданство

Политика

Кирил Петков стартира кампанията, нямал време от работа да си вземе документите за канадското гражданство

Кирил Петков стартира кампанията, нямал време от работа да си вземе документите за канадското гражданство - Tribune.bg

„Над 1 милион лева са ми спестяванията, като всеки един лев е на база на моите успехи в бизнеса. На никой няма да прехвърлям нищо, защото всичко което притежавам е на база на честния ми труд. Живея в малък апартамент в центъра от 85 квадрата, платил съм си всички данъци, а бизнеса ми е бил изцяло на чуждите пазари“,  обяви Кирил Петков пред Нова телевизия по повод финансовото си състояние. Той не пропусна да припомни образованието си в Харвард, което му струвало 180 хиляди долара заеми.

Петков изрази своето очарование от социологическите проучвания и вярва, че ако се направи една хубава кампания, можел да вдигне процентите до 30 на предстоящите избори. „Новината е, че тези 9% може да бъдат умножени по три“, обяви Петков и уточни, че фокуса му не бил тясно партиен, важно било в следващия парламент да 121 гласа на почтеността.

„Много се зарадвах когато чух Христо Иванов и Мая Манолова. И от ляво и от дясно тези две партии обявиха, че искат разговори. Тези хора припознават много от общите ни цели и трябва да седнем на разговори. Но не трябва според мен преди изборите да се явяваме с обща листа, защото има хора от дясно да гласуват за Мая Манолова, от другата страна пък за Христо Иванов, а биха подкрепили нас“, допълни още Петков и се позиционира в центъра, за които било по-важно общата цел, а не политическите краски.

„С формацията на Слави Трифонов имах добра комуникация с Мика Зайкова и Ива Митева. Там трябва да преглътнат егото и да разберат, че тази работа не става сами. Имам и други техни депутати, с които съм работил. Бих се обадил на Мика Зайкова“, разкри симпатиите си Петков. По думите му в момента сме в началото на една вълна и не го интересувало какво са казали ИТН за него и за канадското му гражданско, важното било да има работещ парламент.

Когато стоял като министър в парламента, гледал депутатите и си дал сметка, че не го интересува кой е от ляво и кой е от дясно, важното било да се спре корупцията и щели да изкарат всеки един от политиката заради подобни действия.

На въпрос дали има подкрепа от САЩ и в какви отношения е с Херо Мустафа, Петков заяви, че се познава както с всеки друг посланик и не е водил разговори с тях. „Нашия интерес е да имаме диверсификацията на енергията, затова и бяхме в „Мариците“ без значение от къде идва“, допълни той.

За Мая Манолова, той обяви че това което е видял последните дни му харесвало и не бил запознат с нейното политически минало. Според Петков депутат от ДПС му признал, че не харесва политиките му, но го одобрявал затова, че е против Делян Пеевски. „Не искам да влизам в клюки“, обяви Петков на въпрос кой е този народен представител от ДПС и би се радвал да чуе от Движението, че се отричат от Пеевски, за да може да работят заедно.

„Всеки един ден беше важен. Имам уверение за две дати и ще го повтарям от тук до изборите. На 21 април направих своето волеизявление, на 20 август бях уведомен от канадските власти, че вече не съм канадски гражданин. Много се надявам, че ще го видим и, че Конституционния съд ще даде своето решение. Човек не може да бъде натрапен гражданин“, обяви Петков по повод канадското си гражданство и уточни, че не е взел така нужните си документи от Румъния, защото имал много работа.

„Лично Асен Василев ми е казвал, че Румен Спецов е сигнализирал ДАНС за заплаха срещу него от страна на бизнесмен. Най-лесно може да се види като дойдат резултатите от първите данъчни проверки. По-бих се фокусирал върху обществените поръчки“, обяви Петков по повод обявената заплаха срещу шефа на НАП.

На въпрос дали е за признаване на гей браковете, Петков обяви, че е традиционалист, но не и хомофоб и нямал против всеки да избира своята принадлежност.

За 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“ или Белене, той обяви че е против второто. Зелената сделка пък трябвало да се отлага колкото е възможно, защото не сме готови. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Кирил Петков
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати