Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Официално: Петков/Василев се явяват с „Волт“ и СЕК на предстоящите избори

Политика

Официално: Петков/Василев се явяват с „Волт“ и СЕК на предстоящите избори

Официално: Петков/Василев се явяват с Волт и СЕК на предстоящите избори - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Петков и Асен Василев обявиха официално, че са подписали споразумение с ПП „Волт“ и ПП „Средна европейска класа“, които ще са и мандатоносители на тяхната нова формация „Продължаваме промяната“.

Бившите служебни министри на Румен Радев разпространиха и съобщение до медиите, от което става ясно, че коалицията се обединява около идеята за продължаване на промяната в управлението на държавата, следвайки принципите на нулева корупция и спиране на изтичането на държавен ресурс по непрозрачен начин.

Основните цели са създаването на икономическа среда, която да подпомага свободното развитие на малкия и среден бизнес, привличането на стратегически, високотехнологични инвестиции, справедливо и балансирано разпределение на средствата на държавата и върховенство на закона.

От новата коалиция подчертават, че са отворени за разговори и с други партии, които припознават техните цели. 

Припомняме, че партия „Волт“ на Настимир Ананиев беше част от голямата коалиция на Мая Манолова, която те напуснаха преди няколко седмици. Лидерът й Настимир Ананиев беше плътно до Манолова месеци наред, но и при двата парламента не получи депутатско място. Ананиев беше част и от Реформаторския блок, когато бяха коалиционни партньори на ГЕРБ.

Партия СЕК пък също може да се похвали със солидно коалиционно минало, като са били заедно с партия КОД на Петър Москов, както и с ВМРО. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети