Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков за „кешгейт“ и Румен Радев: Трябва да има реформа в службите

Политика

Кирил Петков за „кешгейт“ и Румен Радев: Трябва да има реформа в службите

Кирил Петков за кешгейт и Румен Радев: Трябва да има реформа в службите - Tribune.bg
Снимка:

„Когато има реформи в службите няма да се говори за съветници и за други корумпирани истории, а ще има реално разследване. Време е службите да бъдат реформирани. До тогава, сезиране на нереформинари органи е нищо повече освен общо говорене“. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков по повод скандала с президентството станал известен като „кешгейт“ и пътят на Копринката.

„Това което ние през цялото време опитваме да правим от ПП и ДБ е всяка институция да има своята тежест и да върши своята работа, независимо кои са тези личности. Защото институциите трябва да са над личностите, а да става дума за правова държава“, заяви още Петков пред журналисти.

По повод нов политически проект на Румен Радев, Петков коментира:

„Не, не мисля. Единственото, което е ясно, че не може по Конституция да имаш двойна роля, да си президент и политически лидер. Чуват се най-различни неща, за пътя на Копринката, за всякакви други корупционни скандали. Аз не искам да влизам в това говорене, искам да имаме служби, прокуратура, които да работят. Затова вече трябваше да имаме смяна в ДАНС и мисля, че е време това да се случи.

Корупцията за съжаление може да бъде факт във всяка една институция, особено ако има монополизиране на властта за определен период от време. Според мен ние от ПП-ДБ продължаваме да твърдим, че нулева толерантност към корупцията трябва да е мото на всички българи, но за това ни трябва институции, които да работят.“

По отношение на участието на ДПС и тяхната необхомидост, Петков заяви, че промяната в Конституцията се случила. „От тук нататък най-важното е да съберем достатъчно добри кандидати за регулаторите. Това, което случи до този момент, е че показахме, че кандидати като съдия Белазелков ще бъдат нашите кандидати“, заяви Петков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети