Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирилов не прие избора на НПО за участие в съвет за борба с корупцията

Политика

Кирилов не прие избора на НПО за участие в съвет за борба с корупцията

Кирилов не прие избора на НПО за участие в съвет за борба с корупцията - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов не прие проведената процедура за избор на неправителствените организации, които ще участват за една година в Гражданския съвет за създаване на Национален механизъм за мониторинг на борбата с корупцията и организираната престъпност, съдебната реформа и върховенството на закона.

Решението е мотивирано от обстоятелството, че жребият е проведен единствено между двама представители на неправителствени организации, въпреки, че е бил даден допълнителен срок до края на извънредното положение, за да се разшири максимално кръгът на кандидатите.

Поради извънредните обстоятелства се приема, че не всички потенциални кандидати са имали възможността да подготвят участието си в тази процедура, съобщиха от МП.

В тази връзка министърът на правосъдието насрочва нова процедура по чл. 7 от ПМС №240/2019 г. и предоставя нов 60-дневен срок на всички юридически лица с нестопанска цел, регистрирани за осъществяване на обществено-полезна дейност.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Джедай Тотю Ха-ха-ха, сега бузльото Прокопчо и Ристе Бойкикев ще вият като карпатски вълци и ще изпаднат в несвяст! Очаквам утре поне десетина злобни материала, статии и интервюта в „Разградски дрисник“, пръскащи слюнки и зеленикава пяна как „Барни Рабъл“ е най-мръсната „герберска подлога“ и „олицетворение на въпиющата ГЕРБ-рска неграмотност“! Само че досега обвинителите в нисък успех на Кирилов – Ристе Бойкикя, Мето „Баламето“ Лалов, Ръдань Селфито - не са си представили дипломите, като се предполага, че те са с недобри оценки, а Данаил Кирилов е завършил СУ с отличие и медал. А как добре им го зачука сега на въшливите облещени подопашници, направо не е истина!
02.06.2020 18:15 / Отговор
Киро Бизона Много си прав, Тотю! Червенобузият като чукундур разградски теляк и смотания негов слугин Бойкикиев тъкмо потриваха доволно ръчички, че ще могат на воля да плюват по България и българите, както са го правели досега и изведнъж – хоп, каква изненада – бяха изненадани изотзадзе! Чак тук се чуват отчаяните писъци, бясното ръмжене, истеричните крясъци и заплашителните пръдни на двамата избушеняци и техните гъзосмуци! Честито, шибаняци!
02.06.2020 18:24
Проф. Деримечков Оглушителния шамар, който министърът на правосъдието Даниел Кирилов извъртя на Христо Иванов и неговия спонсор Прокопиев идва да покаже, че в България все пак има върховенство на правото. Не може само две неправителствени организации да са участвали, след като в България има около 140 НПО-та? Не че министъра ми е много симпатичен, ама в случая е прав, освен това е дал нов, 60-дневен срок на всички юридически лица с нестопанска цел да се регистрират за процедурата! Нещо съвсем нормално, макар че някои гласовити организации веднага ще го заподозрат я в шантаж, а в саботаж, я нещо друго.
02.06.2020 18:42 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп