Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанасова и Белазелков положиха клетва като конституционни съдии (ВИДЕО/СНИМКИ)

Политика

Атанасова и Белазелков положиха клетва като конституционни съдии (ВИДЕО/СНИМКИ)

Атанасова и Белазелков положиха клетва като конституционни съдии (ВИДЕО/СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:

На церемонията не присъства президентът Румен Радев

Десислава Атанасова и Борислав Белазелков положиха клетва като конституционни съдии. След като произнесоха клетвата, двамата разписаха клетвените листа.  На церемонията в Конституционния съд не присъства президентът Румен Радев. Според него полагането на клетвата е несъстоятелно.

Радев няма да присъства на клетвата на Атанасова и Белазелков

Церемонията обаче се проведе в присъствието на председателя на Народното събрание и председателите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд.

Депутатите избраха Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за конституционни съдии

"През 32-годишното си съществуване, Конституционният съд отстоява независимостта си и ще продължава и занапред. От всеки конституционен съдия се изисква да спазва принципите на безпристрастност, независимост и обективност, за да отговори на високите стандарти, на професионализма на Конституционния съд, какъвто е бил до момента и трябва да се запази за вбъдеще", заяви преди клетвата председателят на Конституционния съд Павлина Панова.

„Като встъпвам в длъжността съдия в Конституционния съд, заклевам се да спазвам добросъвестно задълженията си, възложени в Конституцията и Закона за КС. Заклех се!”, гласеше клетвата на двамата нови съдии.

Десислава Атанасова: Не се поддавам на натиск и внушения

На 19 януари Народното събрание избра Белазелков и Атанасова за членове на Конституционния съд от квотата на парламента. Депутатите приеха и мандатът на новите конституционни съдии да бъде 9 години.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети