Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кметът на Перник и новият екоминистър представят на Борисов решения за безводието

Политика

Кметът на Перник и новият екоминистър представят на Борисов решения за безводието

Кметът на Перник и новият екоминистър представят на Борисов решения за безводието - Tribune.bg
Снимка:

Срещата ще се проведе в събота в Министерски съвет

Министър-председателят Бойко Борисов ще проведе среща с министрите на околната среда и водите Емил Димитров, на икономиката Емил Караниколов и на енергетиката Теменужка Петкова във връзка с представяне на проекти за решаване на водната криза в Перник.

На разговора ще присъстват още кметовете на София и на Перник - Йорданка Фандъкова и Станислав Владимиров, областният управител на Перник Емил Костадинов, както и представители на държавната и общинската администрация.

В петък новозаклелият се министър на околната среда и водите Емил Димитров посети засегнатия от водна криза град и разговаря с кмета.

Двамата са се разбрали да представят на премиера Бойко Борисов най-много два варианта с решения за справяне с водната криза в миньорския град. Едно от тях ще бъде окончателно одобрено от министър-председателя, стана ясно на пресконференция в Перни.

Емил Димитров вече е изпратил екипи да проверят ВЕЦ-ове и ТЕЦ-ове в региона дали използват питейна вода за производство на ток. Нареждането беше направено от Бойко Борисов по време на последното правителствено заседание. Премиерът даде срок от една седмица за проверки и да се докладва на следващото заседание на кабинета.

Кметът на Перник Станислав Владимиров съобщи, че по разчети на местното ВиК наличната вода в язовир „Студена“ ще стигне при този режим до края на април.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети