Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Василева за вота на недоверие: Никой няма нужда от политическа нестабилност

Политика

Василева за вота на недоверие: Никой няма нужда от политическа нестабилност

Василева за вота на недоверие: Никой няма нужда от политическа нестабилност - Tribune.bg
Снимка:

Целта на държавния ВиК холдинг е контрол, финансиране и модернизация на инфраструктурата

„Разбира се, аз смятам, че този вот няма да мине, защото правителството трябва да продължи своя мандат. Мисля, че не е в полза на никого да се установи политическа нестабилност и тепърва отново да преминаваме към избори. Правителството доказа, че работи усилено за подобряване на състоянието и на икономиката, за изпълнението на ангажиментите си, които са поети в управленската програма.“ Това заяви пред БНТ Ивелина Василева, депутат от ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по околна среда и водите.

Все пак тя се надява на един конструктивен дебат, защото това, което се чува от страна на опозицията са единствено атаки, обвинения и критики.

Василева коментира и наболелия проблем с водата.

"ВиК инфраструктурата е изключително важна инфраструктура, защото осигурява питейната вода за населението и услугите, които наистина е необходимо да бъдат с добро качество", каза Василева. Тя обясни, че е факт, че от години не е ремонтирана тази инфраструктура, както и, че секторът е недофинансиран.

„Изпълнение са много мащабни проекти с еврофинансиране. Само в мандата на второто правителство на Борисов е изгладена близо 2 500 км мрежа, но нуждите са много повече“, обясни Василева. Това е причина за взетото вчера решение за създаване ВиК холдинг.

„Целта е държавата да осигури механизъм, чрез който да се засили контролът върху ВиК дружествата, да се осигури и допълнително финансиране за доизграждане или модернизация на тази критична инфраструктура“, допълни тя.

За кризата в Перник тя обясни, че още при въвеждане на режима и спешните мерки правителството е реагирало светкавично. На терен работят и министри. Всички структури от държавната администрация работят в тясно взаимодействие с местната администрация. Отпуснати са средства за подобряване на инфраструктурата, включително и за пречиствателната станция.

По нейно мнение са допуснати грешки - и управленски, и административни, било е необходимо да се алармира много по-рано за състоянието на язовира.

Според нея трябва да се предприемат мерки и от страна на министър Димитров за подобряване на административния капацитет, за подобряване на контрола и на административно ниво. Тя обясни, че е декларирала пълната си подкрепа и помощта, която би могла да окаже на министър Димитров. Въпреки това е на мнение, че настоящата й позиция в Комисията по околна среда и водите е изключително важна.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети