Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашков с лъжа за кмета на Бата, твърди, че са му повдигнати 2 обвинения; Той: Нямам мярка подписка

Политика

Рашков с лъжа за кмета на Бата, твърди, че са му повдигнати 2 обвинения; Той: Нямам мярка подписка

Рашков с лъжа за кмета на Бата, твърди, че са му повдигнати 2 обвинения; Той: Нямам мярка подписка - Tribune.bg

Нямам мярка подписка, заповедта за задържането ми е отхвърлена от съда, обясни нароченият кмет

На брифинг в МВР министърът Бойко Рашков заяви, че кметът на село Бата има повдигнати две обвинения, досъдебно производство и мярка подписка. Пред медиите той се похвали с нулева престъпност в страната в последните 10 дни преди изборите и попита за какво има да се извинява на арестувания кмет, като той има „досъдебно производство, започнато от Българската прокуратура“.

Освен това назначеният за вътрешен министър от Румен Радев отново се похвали, че е намерен „списък с хора, на които ще се дават пари да гласуват“ (по думите на кмета, това бил стар списък с гости за сватбата на дъщеря му).

От медиите днес разбрах за изявлението на г-н Рашков относно моя арест. Ще ми се да кажа, че съм изненадан от твърденията му, но за съжаление ръководеното от него министерство и служби продължават да нагнетяват напрежение и да манипулират общественото мнение“, заяви кметът на село Бата Георги Георгиев.

Георгиев уточнява, че не са повдигани обвинения срещу него и няма две, а едно досъдебно производство, което е свързано с изборите на 4 април, а не тези на 11 юли.

Цялата страна знае, че бях задържан на 8 юли без повдигнати обвинения и бях часове наред в ареста без информация защо съм там. Обвинението за изборите на 4 април се позовава на свидетелски показания, които са снети в състояние на стрес и чрез заплахи, липсва обективност по случая. Няма и никаква подписка, както твърди г-н Рашков“, подчертава Георгиев.

Извинение явно няма да получа, въпреки причинения стрес на мен и цялото ми семейство. Но очаквам поне да не се разпространяват неверни информации за мен. Както вече стана ясно заповедта за задържането ми бе отхвърлена от Районен съд-Бургас на първа инстанция“, допълва още Георгиев, който от дълги години е уважаван кмет и избиран с внушително мнозинство.

Той е категоричен, че ще продължи да си търси правата, защото са потъпкани, а основната цел била да се сплашат хората в село Бата да не излязат и свободно да гласуват на 11 юли.

Припомняме, че преди няколко дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше в село Бата, за да защити кмета, а малко след това обяви, че ще ангажират адвокати, с които да помогнат на всеки един неправомерно арестуван по време на изборите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети