Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кметът на София и новите общински съветници полагат клетва

Политика

Кметът на София и новите общински съветници полагат клетва

Кметът на София и новите общински съветници полагат клетва - Tribune.bg
Снимка:

Днес е първото заседание на Столичния общински съвет след изборите

Кметът на София Йорданка Фандъкова, районните кметове на столицата и новите общински съветници полагат клетва.  По традиция най-възрастният общински съветник в новия СОС ще открие първото заседание.

Първата задача на новите общинари е да изберат председател на СОС, както и зам.-председатели. Ще станат ясни и новите общински комисии.

Така днес Йорданка Фандъкова ще встъпи официално в длъжност за четвърти мандат начело на столицата. Общо 61 са общинските съветници в София. Най-голяма е групата на ГЕРБ от 27 души. БСП е с 15 съветници, обединение "Демократична България" - с 12, ВМРО-БНД - с 4, "Атака" - с 2, и независимият Борис Бонев. Съветниците могат да сформират политически групи, като минималният им брой трябва да е 5 души, сочи Правилникът за организацията и дейността на СОС.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Фалшивата кметица Трябва незабавно да се класират изборите и тази мутреса да си ходи от София. Също и на район Искър има един Ивайло Цеков, който работи за циганите, а ние сме българските граждани , които си плащаме всичко сме малцинство.
12.11.2019 11:41 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети