Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кметът на Видин пристанал на Радев, СДС оттегля подкрепата си към него

Политика

Кметът на Видин пристанал на Радев, СДС оттегля подкрепата си към него

Кметът на Видив, д-р Цветан Ценков е ришил да влезе в инициативния комитет на Румен Радев. Именно поради тази причина от СДС, които го издигнаха на местните избори и от които той е част решиха да оттеглят подкрепата си за него.

„С това си решение той премина една червена линия, която за нашата партия е недопустима. СДС оттегля подкрепата си за него“, пишат в своята позиция от СДС.

От синята партия уточняват, че Радев и Йотова са били издигнати от БСП, а вицепрезидентката е видна представителка на социалистическата партия. През целия мандат на Радев и Йотова не са изпълнили основната си функция – да обединяват нацията, а работели за свои тесногръди политически цели, на принципа „Разделяй и владей!“.

„Цветан Ценков, като издигнат и подкрепян през целия си мандат от СДС, сега ще работи срещу десния кандидат за президент, подкрепен от ГЕРБ-СДС, което е политически нонсенс“, пишат още от партията.

От СДС допълват, че не може да толерират политическото номадство. „За нас идеологията, както и наличието на ляво и дясно, все още са основополагащи за политиката. Отхвърлянето им е присъщо на популистите и конюнктурните политици. Затова ние няма да проявяваме търпимост към тях“, пишат още от СДС.  


Топ новини

виж още

Актуална тема