Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кметове от Велико Търново скочиха срещу Гроздан Караджов

Политика

Кметове от Велико Търново скочиха срещу Гроздан Караджов

Кметове от Велико Търново скочиха срещу Гроздан Караджов - Tribune.bg
Снимка:

Шестима кметове на общини в област Велико Търново протестираха пред регионалния министър Гроздан Караджов избора на нов управител на водоснабдителното дружество за региона, съобщава БНР.

Кметовете на Горна Оряховица, Павликени, Лясковец, Полски Тръмбеш, Златарица и Сухиндол изразяват в обща позиция до Министерството на регионалното развитие и благоустройството недоволството си от избора на новия управител на „ВиК Йовковци“ Атанас Стоев, който трябваше да поеме поста след пенсионирането на предишния управител.

Бившият кмет на Харманли и бивш управител на ВиК Хасково спечели конкурса, обявен от МРРБ, на който се явиха 11 кандидати.

Кметовете завяват, че Стоев не е запознат с проблемите на местния ВиК сектор и не се ползва с доверието на акционерите.

Отменено е общото събрание на акционерите на ВиК, което на 14 януари, трябваше да утвърди управителя. Държавата има 51 % от дружеството, останалите са на общините. Очаква се да бъде определен временно изпълняващ длъжността и да бъде обявен нов конкурс.

Същевременно ВиК асоциацията отново върна бизнес плана за развитие на водоснабдителното дружество за регулаторния период от тази до края на 2026 година.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети