Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. КНСБ: Присъединяването към ЕRМ II е надпартийна цел, да я реализираме с общи усилия

Политика

КНСБ: Присъединяването към ЕRМ II е надпартийна цел, да я реализираме с общи усилия

КНСБ: Присъединяването към ЕRМ II е надпартийна цел, да я реализираме с общи усилия - Tribune.bg
Снимка:

„Днешният ден е фундаментален от гледна точка на нашия път към завършването на процеса по европейската ни интеграция“, заявяват от синдиката

През последните десет години КНСБ води последователна политика в посока присъединяване на страната ни към механизма за обменните курсове (ЕRМ II). С оглед на заявената готовност от страна на европейските институции това да се случи в края на днешния ден, призоваваме българското общество и политическите партии да фокусират своето внимание върху тази цел, тъй като не сме били никога по-близо до нейното постигане. Това е надпартийна цел, която не трябва да разделя обществото, а напротив, да го обединява в интерес на бъдещото развитие на България.

Това се посочва в позиция на КНСБ, свързана с хода на процедурата за присъединяване на България към ERM II, съобщиха от пресцентъра на синдиката.

„Днешният ден е фундаментален от гледна точка на нашия път към завършването на процеса по европейската ни интеграция.  Влизането в ЕRМ II е началото на дълъг процес, който изисква България да има не само стабилни публични финанси, но и частни такива. Всичко останало е предмет на друг разговор и той не трябва да се смесва с необходимостта страната ни да не пропусне и този път тази възможност“, заявяват още от КНСБ.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Еврозоната Премиерът много пъти се обърка, ту влизаме в Банковия съюз, ту в Еврозоната, кое е вярното. Май още не сме подали заявление за еврозоната.
10.07.2020 15:25 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати