Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Коалиционно: ИТН напуснаха зала, ПП бламираха премиера, вицепремиер излезе на протест (СНИМКИ)

Политика

Коалиционно: ИТН напуснаха зала, ПП бламираха премиера, вицепремиер излезе на протест (СНИМКИ)

Пореден ден решенията на проблемите с АПИ отпаднаха от дневния ред. Искането днес дойде от мандатоносителя на ПП Константин Бачийски. Според него точката трябва да се гледа, когато всичко се изясни по него.

Тошко Йорданов от ИТН заяви, че два дни стават за смях. „Емоционалното състояние на г-н Бачийски е хубаво нещо, но преди малко министър-председателят каза, че това е необходимо. То не е незаконно", каза още Йорданов.

Той направи обратно предложение депутатите да спрат да стават за смях.

След гласуването Тошко Йорданов каза, че е хубаво да се отбележи, че спечелилата най-много гласове политическа сила, бламира собствения си председател. След изказването на Йорданов цялата група на ИТН напуснаха залата.

Според ИТН именно заради гласуването за нов гувервьор на БНБ вицепремиерът Асен Василев и ПП притискат министърът и вицепремиер на ИТН Гроздан Караджов. Регионалният министър от седмици не успява да разплати 640 милиона лева задължения на държавата и така не могат да започнат нови пътни ремонти.

„Станали сме косвена жертва на някакъв пазарлък, за пореден път парламентът бламира това решение“, обяви Гроздан Караджов на протест пред Народното събрание. Той заяви, че сега дори и да се скъса мантинела от МРРБ не могат да предприемат нищо и нямат възможност да започнат ремонтите.

„Аз оставам тук на протестите и ще продължа. Аз не съм министър на една или друга партия, а на тези хора“, обяви Караджов и се изуми, че се говори за неговата оставка. 

Вицепремиерът обяви, че няма никаква представа защо е това гласуване в Народното събрание и предложи на протестиращите да излъчат група и да научат, защото на него никой не му е казал нищо. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп