Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Коалиция „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ откри предизборната си кампания в Русе и Враца

Политика

Коалиция „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ откри предизборната си кампания в Русе и Враца

Днес беше представена и листата с кандидати за народни представители на патриотите за Плевен

В центъра на най-европейския град Българските патриоти от ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ дадоха начало на своята кампания за предсрочните парламентарни избори в 19 МИР Русе.

Специални гости бяха д-р Красимир Каракачанов, председател на ВМРО – Българско национално движение, както и евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки.

В началото на своето слово водачът на листата на Българските патриоти Искрен Веселинов представи листата. Сред нея личат имена на изтъкнати специалисти и професионалисти,  всеки един доказан в своята сфера. Втори след Веселинов е бившият областен управител Галин Григоров, следван от Вихрен Бухов. Бухов е мениджър в голяма верига аптеки. Следващият е Калоян Христов. Той е на 35 години, юрисконсулт. Русенският бизнес е представен от Нина Крушева. Тя освен опит в производството и износът има познания и в работата на местния общински съвет, като в предходния мандат на ОбС – Русе бе заместник-председател. След нея е Елка Йорданова, която е дългогодишен педагог, а понастоящем мениджър в голяма верига аптеки. Най-младият общински съветник в ОбС – Русе Траян Тотев е седми в листата на Българските патриоти, а осми е известният русенски учител и поет Атанас Атанасов. 

Веселинов подчерта, че на първо място България има нужда от национално помирение и единство. Спешно трябва да бъде прекратен езикът на омразата.

Председателят на ВМРО д-р Красимир Каракачанов заяви ясно, че последната преграда пред навлизането на ДПС във властта са именно Българските патриоти, като подчерта, че обединението между тях е единствено в името на България. Той постави във фокуса на своето изказване проблема с циганската престъпност и острата нужда от нейното решаване.

Европейският депутат и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки припомни, че неговата основна битка в Европейския парламент е именно тази за независима и националноотговорна външна политика. Походът срещу традиционното българско семейство е в основата на т.нар. протестърски партии, а защитата му от посегателства е основна задача на Българските патриоти от ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ.

Коалицията откри и предизборната си кампания и във Враца. На събитието в Регионален исторически музей присъстваха водачът на листата Красимир Богданов и кандидатите за народни представители от патриотичната коалицията на ВМРО, Воля и НФСБ за Врачанско. Сред гостите бяха водачът на патриотичната листа в Добрич Слави Нецов, кандидатът за Плевен Петя Диковска и десетки симпатизанти.

Днес на пресконференция беше представена и листата с кандидати за народни представители на патриотите за 15-и Плевенски многомандатен избирателен район. За приоритетите от предизборната програма говориха Полина Цанкова-Христова, д-р Калин Поповски и Николай Иванчев, които са и първите трима в листата, участие в пресконференцията взе Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО. Това пишат в информационния сайт „Плевен за Плевен“.

"Коалицията ни влиза в предизборната кампания с амбицията за обединяване на целия патриотичен вот и заявка за формиране на голяма парламентарна група, която да даде достатъчно представителство на българските патриоти в следващия парламент, както и да продължи твърдата политика в защита на националните интереси", коментира Полина Цанкова-Христова. Тя подчерта, че Коалицията предлага работещи решения, които да подобрят живота на българите. Сред тях са – създаване на държавна верига бензиностанции, подпомагане на малкия и средния бизнес, мерки срещу произволите на картелите, справедливо преизчисляване на всички пенсии, пакет от социални мерки за защита на децата и семействата, независима външна политика, недопускане на джендър образованието, защита на българската общност зад граница и други. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети